Đukić Dejanović: Oko 4.000 dece iz osetljivih grupa u sistemu predškolskog obrazovanja 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović je danas izjavila da je u Srbiji oko 4.000 dece iz osetljivih društvenih grupa uključeno u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Đukić Dejanović je prilikom otvaranja vrtića u selu Radinac kod Smedereva kazala da je samo u tom gradu u predškolski sistem uključeno 120 dece iz osetljivih grupa, pretežno romske, prenelo je Ministarstvo.

Dodala je da je Grad Smederevo za te aktivnosti dobio šest miliona dinara bespovratnih sredstava za bolju integraciju porodica i romske dece u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

„Ova sredstva su korišćena za formiranje tri grupe za rad sa decom u naseljima Vranovo, Osipaonica i Papazovac, obezbeđeno je vozilo za prevoz dece iz udaljenih mesta, mobilni tim, kao IT oprema za radionice“, rekla je ministarka.

Vrtić „Naša radost“, kapaciteta za 300 dece, otvoren je danas u selu Radinac kod Smedereva, a izgradnja i opremanje su koštali 198,7 miliona dinara.

Vrtić je izgrađen u okviru projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ koji Ministarstvo prosvete sprovodi uz podršku Svetske banke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari