Đurić i Đorđević: Unaprediti socijalnu zaštitu na Kosovu 1Foto: Twitter

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarali su sa direktorima Centara za socijalni rad sa Kosova i Metohije o trenutnoj situaciji i unapređenju rada i boljeg funkcionisanja.

Đorđević je rekao je da se centri za socijalni rad na Kosovu susreću sa različitim problemima, ali da rade u punom kapacitetu kao i oni u centralnoj Srbiji, iako je njihov rad na terenu komplikovaniji i teži iz bezbednosnih razloga, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

On je ukazao na to da više od 4.300 ljudi sa teritorije Kosova i Metohije prima neki vid pomoći, zbog čega je potrebno unapređenje rada ustanova.

Na sastanku je bilo reči o manjku broja zaposlenih u centrima, ali je upućena jasna poruka da će država na sve načine pomoći srpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji.

Zatraženo je od direktora Centara za socijalni rad da pojačaju rad na terenu, kako bi prikupili sve informacije o potrebama, ali i o problemima sa kojima se Srbi svakodnevno susreću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari