Đurić: Među nestalima je i 1.648 osoba sa KiM čija sudbina nije rasvetljena 1Marko Đurić Foto: Kancelarija za KiM

Među hiljadama onih koji se i dalje vode kao nestali je i 1.648 osoba sa Kosova i Metohije čija sudbina još nije rasvetljena ili njihovi posmrtni ostaci još nisu pronađeni, saopštio je danas direktor Kancelarije zas Kosovo i Metohiju.

On je naveo da Međunarodni dan nestalih iz godine u godinu podseća države i društva u regionu na neispunjenu obavezu prema porodicama ljudi nestalih u ratnim sukobima na prostoru bivše Jugoslavije.

„Rešenje ovog pitanja je ne samo dug prema porodicama koje zaslužuju da znaju sudbinu svojih najbližih, već i obaveza prema društvima koje bez toga ne mogu računati na budućnost koja će biti obeležena saradnjom umesto konfliktima“, dodao je Đurić.

Odnos prema pitanju nestalih, kako navodi Đurić mora biti pokazatelj naše zajedničke iskrenosti u naporima da regionu osiguramo stabilnu budućnost i konačno zatvorimo stranice istorije sukoba i omraza.

„Nadam se da će odnos prema žrtvama u budućnosti u čitavom regionu biti više obeležen humanošću i iskrenom empatijom, a manje političkim kalkulacijama, a da će dobrom voljom i istinskim naporom svih sudbine preostalih nestalih osoba biti konačno rasvetljene“, zaključio je direktor Kancelarie za KiM u pisanoj izjavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari