Đurić: Obustava nastave u mreži obrazovnih ustanova Srbije na Kosovu 1Ilustracija Foto: Pixabay/ Wokandapix

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je Vlada Srbije, imajući u vidu specifičnu situaciju na Kosovu i Metohiji, donela odluku da od 16. marta u mreži obrazovnih ustanova Srbije na KiM bude obustavljena nastava, prenosi TV Most.

Đurić je rekao da je takva odluka doneta, imajući u vidu da zdravstveni sistem izvan srpskih sredina nije razvijen i pouzdan, niti se može osloniti na pouzdanost informacija privremenih institucija u Prištini. Prema rečima Đurića, takva odluka je doneta i zbog otežanog snabdevanja izazvanog taksama od sto odsto na srpsku robu i bezbednosnih razloga, odnosno elemenata policijskog pritiska.

Đurić je naglasio da će zdravstvene ustanove Srbije na Kosovu i Metohiji „biti otvorene za sve pacijente, bez obzira za nacionalnost“, ako se za nečim takvim pojavi potreba.

On je poručio da je ovo vreme da pokažemo solidarnost, slogu i da pružimo jedni drugima podršku, ohrabrenje i pomoć. Sutra u toku dana u školskim ustanovama na Kosovu i Metohiji biće održan javni čas, odnosno predavanje o higijenskim merama i načinima zaštite koje treba preduzeti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari