Đurić pozvao građane da glasaju šta bi sve trebalo da bude izgrađeno u Novom Sadu 1foto: A. L.

Platformu „Tvoj grad“ preko koje građani mogu da predlože na šta bi trebalo da se potroši novac iz lokalnog budžeta, Novi Sad je pokrenuo pre godinu dana, a sada je gradonačelnik Milan Đurić objavio predloge za koje Novosađani mogu da glasaju.

Pred Novosađanima je 93 predloga, a neki od tih projekata treba da budu realizovani tokom naredne godine. Sve što treba građani da urade je da se registruju na pomenutoj stranici i glasaju za predlog koji im se najviše sviđa.

„Preko participativne platforme, koja je prva u regionu, nastavićemo da realizujemo programe i projekte upravo za vas. Grad Novi Sad je prva lokalna samouprava u regionu koja je na ovakav način građanima obezbedila mogućnost učešća u odlučivanju o pitanjima od javnog značaja u digitalnom okruženju“, naveo je Đurić na Instagramu.

Dodao je da je ponosan što je platformi registrovano 3.092 korisnika, kao i da je do sada na platformi zabeleženo 12.044 glasa za projekte predložene od strane sugrađana, kao i od strane Grada.

„Objavljen je i predlog projekata za 2023. godinu i ovim putem vas pozivam da glasate za iste, a kako bi one projekte koji su od strateške važnosti za naš Grad, predložili za finansiranje iz sredstava budžeta u narednoj godini. Takođe, pozivam vas da dostavite i svoje predloge, koji će kao i prethodnih godina biti detaljno razmotreni. Nastavimo da zajedno stvaramo budućnost Novog Sada“, poručio je gradonačelnik Novog Sada.

Neki od ponuđenih predloga su izgradnja pešačko-biciklističkog mosta na stubovima bivšeg Mosta Franca Jozefa, parka kod Spensa, uređenje Almaškog kraja, izgradnja osnovne škole na Jugovićevu i mnogi drugi planovi.

Sve projekte možete pogledati na stranici Tvojgrad.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari