Dmitrović: Pomoć države za prvo, drugo i treće dete ozbiljan iskorak 1Foto: Medija centar Beograd

Ministar za brigu o porodici i demografiju Ratko Dmitrović istakao je danas da novac u demografiji nije presudan, ali da je važan, i ocenio kao „ozbiljan iskorak“ to što će država davati 300.000 dinara za prvo dete, kao i po 100.000 dinara za drugo i treće.

„Mi smo vremenom došli do toga da je potpuno normalno da nestajemo, da ne razgovaramo o tome, da gledamo na porodicu mnogo drugačije nego pre nekoliko decenija“, rekao je Dmitrović za Radio-televiziju Srbije.

Prema njegovim rečima, današnji način života je promenio svest mladih i da porodica i deca više nisu prvi prioritet.

„Naši mladi koji kažu ‘ne mogu ja ovde da imam decu, neću da imam nijedno dete, ili imam jedno, dovoljno mi je, nije uređena država, nije pravno sređeno, nije ovo dobro’ i onda odu negde u Evropu, odsele se u države koje su sređene, i imaju jedno dete, kao što i oni tamo imaju jedno, koji žive neuporedivo bolje od nas“, naglasio je Dmitrović.

On je rekao da će pokušati da do kraja mandata organizuje nekoliko panela i okruglih stolova na koje će pozvati one koji ne žele da imaju decu, kao i one koji žive u istim uslovima i imaju troje ili četvoro dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari