U Biblioteci igračaka u Pirotu otvoren je Dnevni boravak za decu ometenu u razvoju, čime je počela realizacija projekta Sunce koji finansiraju Ministarstvo za rad i socijalnu politiku i lokalna samouprava.

Sekretar Društva za mentalno nedovoljno razvijena lica Branko Kostić kaže da je ovaj projekat namenjen uzrastu od tri do 35 godina, a da je cilj projekta zajedničko druženje dece i omladine, kao i igranje i profesionalan rad sa ovakvim osobama.

– Trenutno dnevni boravak pohađa 13 dece sa kojima rade dva radioničara i organizovane su muzičke, slikarske, vajarske i druge radionice. Prema podacima našeg Društva u pirotskoj opštini živi 81 dete ometeno u razvoju – kaže Kostić, dodajući da je svima u dnevnom boravku pored zabave obezbeđena i hrana.

Prema njegovim rečima, u ovim radionicama deca i omladina uče i provode vreme sa svojim vršnjacima, a ne samo sa svojim ukućanima.

– Pored mnogobrojnih didaktičkih igračaka u Biblioteci se nalaze i ostali edukativni materijali – kaže Kostić.

Ministarstvo za rad i socijalnu politiku ovaj projekat finansira sa 1,6 miliona dinara, dok je iz opštinskog budžeta izdvojeno 400.000 dinara.

Ovaj projekat će trajati četiri meseca, ali se planira da traje i duže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari