Do kraja godine biće gotova Hala sportova 1Foto: Lj. Nastasijević

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić obišao je, u pratnji svojih saradnika, značajne investicione radove u opštini – poligon malih sportova u parku kraj Dunava, sportsku salu na Srebrnom jezeru i put Srebrno jezero – Zatonje.

Pri tome posebnu pažnju je izazvala njegova najava da će savremena Hala sportova na „Srpskom moru“ biti potpuno završena i stavljena u funkciju do kraja tekuće godine što će omogućiti pripremu sportskih kolektiva na ovom lokalitetu tokom svih godišnjih doba.

– Lokalna samouprava investirala je određena sredstva u unapređenje i tehničke kapacitete naših sportskih objekata. U procesu predlaganja i donošenja budžeta za 2019. godinu izvršena je procena potreba korišćenja ovog objekta u Gimnaziji u Velikom Gradištu, gde su se srednjoškolci izjasnili da su im potrebna sedišta, jer fizičko vaspitanje, pored hale, imaju i ovde, a poligon koriste i u rekreativne svrhe, rekao je direktor Sportskog centra, Saša Branković, o ulaganjima u poligon malih sportova.

Kako je naveo, ugrađeno je 250 sedišta, vrednosti 308.000 dinara, a poligon će služiti i za održavanje turnira i popodnevne rekreativne aktivnosti. Takođe, početkom godine je zamenjeno 16 reflektora novim LED reflektorima sa značajno manjom potrošnjom struje, a prošle godine urađena je nova košarkaška konstrukcija sa staklenom tablom, ojačane su zaštitne pozicije kroz metalnu ogradu na terenu, izvršeno obeležavanje i nabavljene nove mreže. Branković je istakao i da se tokom čitave godine investira u pravcu sprovođenja programa razvoja sporta i kroz poboljšanje uslova za sve rekreativce, gimnazijalce i sportiste.

Na deonici Srebrno jezero – Zatonje gde se radi rekonstrukcija postojećeg puta, u dužini od 10,5 kilometara, a koje investiraju „Putevi Srbije“, predviđeno je da se, u odnosu na postojeći put širine 4,5 metra uradi novi dvostruki asfaltni sloj, širine 5 metara, 60.000 kvadratnih metara ukupne površine.

– Ovim radovima spojiće se naselje Beli Bagrem sa državnim putem Ram – Topolovnik – Veliko Gradište. Radovima se ništa ne narušava, što se tiče samog nasipa i njegove funkcije, proširenje se radi sa branjene strane, za šta imamo saglasnost Vodoprivrede koja kontroliše izvođenje radova, objasnio je rukovodilac gradnje u „Preduzeću za puteve“ iz Požarevca. Drugi deo puta, u dužini od 650 metara, koji se radi u sklopu rekonstrukcije puta ka Zatonju, veza je za naselje Ostrovo i obuhvata obnovu asfaltnog sloja.

– Naša je ideja da objedinimo turističku ponudu sa Požarevcem i Golupcem – Tvrđava Ram, Viminacijum, LJubičevo, Srebrno jezero kao baza razvoja turizma i Golubačka tvrđava, a svi turisti koji bi došli ovde došli bi ovim putem, naglasio je Milić, zahvalivši svima koji su pomogli da se put uredi. Još jedna investicija koja će pomoći kako razvoju turizma tako i razvoju sporta u opštini je moderna sportska hala na Srebrnom jezeru čiji se radovi privode kraju.

– Ova hala je značajna iz nekoliko razloga – prvo što će biti u funkciji košarkaškog kampa i kada se završi biće to celina sa četiri košarkaška terena, sportskom halom sa dva poprečna terena za košarku, a vodimo i veoma ozbiljne razgovore i od naredne godine bi ovde trebao da nikne i odbojkaški kamp, najavio je Dragan Milić, podsetivši da je Veliko Gradište grad odbojke, sa mladim prvacima Srbije, a Gradištanac Boba Kovač selektor srpske reprezentacije.

Vrednost radova 60 miliona dinara

Predsednik je iskoristio priliku i da za ovu investiciju zahvali predsedniku Republike, Aleksandru Vučiću, koji je obišao Srebrno jezero, potpredsednici Vlade, Zorani Mihajlović, ministru turizma, Rasimu LJajiću, čije je ministarstvo izdvojilo sredstva kao i Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave. Vrednost radova je 60.000.000 dinara, a njima je obuhvaćeno kompletno unutrašnje i spoljašnje uređenje pa se do kraja tekuće godine očekuje završetak izgradnje i svečano otvaranje hale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari