Muzički festival Soundlovers održaće se sedmi put u Zrenjaninu a organizatori manifestacije, mladi tim Zrenjaninaca, najavljuje tri dana odlične zabave. Direktor festivala Milan Slavić kaže da će i ove godine festival biti održan u prostoru nekadašnje „Kino-bašte“, da je prodaja karata po popularnim cenama počela još 1. marta i da je rekordna do sada, što je, po njegovim rečima, nagrada za sve uložene napore tokom prethodnih godina postojanja festivala.

– Centralno ime festivala ove godine biće sastav „Delisius Ladies“, Ukrajinke koje imaju vrlo energičan nastup, dame koje nastupaju kao dvojac. Najviše je i internacionalnih di-džejeva na festivalu. Prve večeri nastupaće duo Vanilas, koji nam dolazi iz Hrvatske i Slovenije, kao i Miloš Stankić iz Bosne i Hercegovine. U subotu će, osim devojaka iz Ukrajine, nastupati i DJ La Kosta, resident novosadskog kluba „Kafemat“, dok je treće veče, nedelja, rezervisano za RNB, Trep i Hip-Hop zvuk – kazao je Slavić.

Značaj festivala za grad je ogroman, jer se prilikom svake kampanje ističe da se gosti pozivaju u Zrenjanin, smatra Slavić.

– Podržali smo ovaj festival jer smo prepoznali njegov značaj i priliku za promociju Zrenjanina u širim okvirima. Tokom sedam godina postojanja Soundlovers se profilisao u manifestaciju koja donosi dobrobit ovoj sredini i njegovi organizatori, pretežno mladi ljudi, zaslužuju za to svaku pohvalu. Zahvaljujem im što takvim svojim delovanjem doprinose stvaranju pozitivne i lepe slike o našem gradu – kaže zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac.

Novina u organizaciji festivala Soundlovers je da mu ove godine prethoditi dečji, „Mini fest Soundlovers“, koji će se održati u subotu, 4. jula, u terminu od 19 do 21 čas u centru grada, na platou ispred Vodotornja.

– Koncept mini festivala podrazumeva takmičenje u karaoka pevanju za decu uzrasta do 13 godina. Deca koja ne učestvuju u takmičarskom delu imaće priliku da glasaju za svoje drugare, slikaju s maskotom festivala, ali i da uživaju u paketićima, jer je za svako dete ovaj festival, uz saradnju sa kompanijom Idea, obezbedio K+ paketić. Od samog osnivanja festivala bio nam je cilj da se aktiviraju mladi u Zrenjaninu, kroz brojne prateće festivalske projekte – objašnjava Tijana Daruši, urednica Mini festa Soundlovers.

Prema njenim rečima, svi koji žele da se prijave mogu to uraditi tako što će link omiljene pesme i ime i prezime poslati na mejl officeŽsoundlove.rs a najbrži će imati priliku da učestvuju u takmičarskom delu. Pored takmičarskog dela, deca imati priliku da se druže sa poznatim glumcima, Bodom Ninkovićem i Milošem Tišmom, koji će i otvoriti i voditi festival. Na festivalu će, pored dece koja se takmiče, nastupiti i dečiji hor SuperNova iz Zrenjanina. Sedmi Soundlovers festival održava se u Zrenjaninu od 24. do 26. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari