Turistička organizacija Požarevac će doček Nove godine umesto na glavnom gradskom trgu organizovati na platou na početku ulice Stari korzo, izjavio je direktor Turističke organizacije u Požarevcu Dejan Savić. On kaže da je to urađeno kako saobraćaj u centru grada ne bi bio opterećen i dodaje da je zbog veličine prostora i hladnog vremena, lokacija na Starom korzou bolje rešenje.


– Procenili smo da je ove godine praktičnije da to bude na ulazu u Stari korzo iz bezbednosnih razloga, toka saobraćaja u centru i broja učesnika na manifestaciji. Hladno je vreme, gradski trg je veliki i smatramo da je lakše da se prostor popuni na korzou koji je takođe pruža bolju zaštitu od vetra“, navodi direktor TOP-a. Za doček će nastupiti pevačica Maja Nikolić sa svojim bendom. Ugovor je potpisan i njen nastup će grad koštati 750 hiljada dinara u bruto iznosu – kaže Savić. Direktor Turističke organizacije navodi da je prilikom njenog izbora uzeto u obzir da je ona prepoznatljivo lice estrade i da je u stanju da izvede širok repertoar pesama. Savić je istakao da izbor Maje Nikolić napravljen nakon dužih konsultacija sa, kako je rekao, svim značajnim faktorima u gradu.

– Te stvari u TOP-u ne radimo samoinicijativno već se konsultujemo sa svim značajnim faktorima u gradu, počev od gradonačelnika i njegovih saradnika do naših poznanika i prijatelja koji svojim sugestijama mogu da nas upute ili odvrate od neke namere. Svaki predlog i ideju iznosimo na neku vrstu javne rasprave. Priča oko nastupa Maje Nikolić traje od decembra i do potpisivanja ugovora proteklo je mesec dana – naglasio je Savić.

Maja Nikolić će u Požarevcu nastupiti od 22 časa do 1 sat iza ponoći. Direktor TOP-a kaže da će ukrašavanje grada, nabavka vatrometa, organizacija dočeka i manifestacija pod nazivom „dan lepih želja“ 28. decembra, grad koštati najviše 1,5 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari