Dodeljena priznanja i najavljena gradnja „Zlatnog grada“: Čajetina obeležila svoj dan 1Foto: Nikić

Na svečanosti u Kulturnom centru Zlatibor, u prisustvu mnogih zvanica, obeležen je 30. jun, Dan Opštine Čajetina, i dodeljena su priznanja najuspešnijim pojedincima i kolektivima.

Najviše opštinsko priznanje „Zlatiborska povelja“ je dodeljena kompaniji Galens Invest iz Novog Sada za, kako je obrazloženo, poboljšanje  turističke ponude na Zlatiboru, izgradnjom hotela „Zlatibor Mountain Resort & Spa“.

Plakete „Dimitrije Tucović“, koje se dodeljuju zaslužnim pojedincima i kolektivima, uručene su kompaniji Deltaplast iz Mačkata, dr Biljani Pantović, načelnici Službe za pedijatriju Doma zdravlja Čajetina, Udruženju za negovanje narodne tradicije Zlatibor.

Isto priznanje su dobili i fudbaler Nikola Čumić, profesor u penziji Agronomskog fakulteta u Čačku dr Ranko Koprivica, građevinski inženjer i profesor Lazar Jovanović (posthumno), destilerija Prezident iz Šljivovice i docent na beogradskom Fakultetu organizacionih nauka dr Željko Spasenić.

Dodeljena priznanja i najavljena gradnja „Zlatnog grada“: Čajetina obeležila svoj dan 2
Milan Stamatović/Foto: Nikić

Zahvalnice su dobili Mihailo Janković i Obrad Borović, obojica iz Mačkata, Novak Maksimović iz Čajetine, učenici koji su učestvovali na republičkim takmičenjima i dobotnici „Vukove diplome“ kojima je, uz to, poklonjen i po zlatnik.

Zahvalnicu „Zoran Tmušić“, nazvanu po novinaru i humanisti, dodeljena je „Dino parku“ na Zlatiboru koji je tokom prethodne godine, sa partnerima i lokalnom samoupravom, organizovao više od 80 humanitarnih akcija i uručio donacije za deset dečjih bolnica, velikom broju ustanova za decu i odrasle sa smetnjama u razvoju, dečjim sirotištima, ali i pojedincima u najtežim životnim situacijama.

„Odluka investitora da ulože veoma velika sredstva u razvoj turističke infrastrukture na Zlatiboru je dokaz njihovog poverenja da će ova planina biti sve atraktivnija i za domaće i za inostrane turiste“, poručio je Samatović.

Najavio je izgradnju luksuznog turističkog kompleksa „Zlatni grad“, pored Ribničkog jezera, za koji je naveo da će „privući zahtevniju klijentelu iz sveta“.

Dodeljena priznanja i najavljena gradnja „Zlatnog grada“: Čajetina obeležila svoj dan 3
Arsen Đurić/Foto: Nikić

Arsen Đurić je podsetio na to da je Opština poklonila manastiru Hilandar 70 hektara zemljišta na Zlatiboru za izgradnju vaspitno-obrazovnog kompleksa za mlade, da se ulaže u izgradnju Agrobiznis centra, Zlatiborskog eko agrara i druge projekte.

„Osim turizma, razvoj poljoprivrede je strateško opredeljenje Čajetine“ naglasio je Đurić i podsetio na to da se ove godine obeležava 130 godina organizovanog turizma na Zlatiboru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari