Dodik naredio ambasadorima iz Srpske da 11. jula ne spuštaju zastave na pola koplja 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik danas je uputio instrukcije svim ambasadorima BiH iz RS-a, da 11. jula ne spuštaju zastave na pola koplja, javlja sarajevsko Oslobođenje.

Čitatoci ovog lista iz Sjedinjenih Američkih Država poslali su fotografiju pocepane državne zastave koja je istaknuta na ambasadi Bosne i Hercegovine u ovoj državi. To, prenosi list stavove čitatalaca, najbolje oslikava odnos ambasadora Bojana Vujića prema državi.

Prema informacijama Oslobođenja, ambasador Vujić 11. jula neće spustiti državnu zastavu na pola koplja povodom obeležavanja 26. godišnjice genocida u Srebrenici.

„Na taj način, ambasador Vujić će očigledno poslušati instrukcije Milorada Dodika koji je danas pozvao sve bh. ambasadore iz Republike Srpske da 11. jula ne spuste zastave na pola koplja“, navodi list.

Oslobođenje citira i deo instrukcije.

„Prema pisanju pojedinih medija, kojim se najavljuje nastavak ustaljene višegodišnje prakse Bisere Turković da uskostranački zloupotrebljava funkciju ministra vanjskih poslova i samovoljno, bez konsenzusa Predsedništva BiH koje je jedino ovlašćeno za vođenje spoljne politike, donosi instrukcije za celu DKP mrežu BiH, obaveštavam i tražim od ambasadora iz Republike Srpske da ne postupe po najavljenoj instrukciji da se dana 11. jula zastave na zgradama diplomatskih predstavništava spuste na pola koplja“, naveo je Dodik u pismu upućenom ambasadorima iz Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari