Dodik o snimku u kom vređa Đokoviće: Doživeo sam razočaranje u RTS, poštujem uspeh Novaka Đokovića 1Foto: Screenshot RTS

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Radio-televizija Srbije, „delujući iz zasede, iz njima poznatih razloga, na krajnje neprofesionalan način odlučila da deluje u vidu sačekuše, i time poljulja njegovo inače visoko poverenje u tu nacionalnu medijsku kuću“, piše N1 Sarajevo.

„Gostujući sinoć u emisiji „Oko“ RTS-a, izneo sam stav o svim postavljenim pitanjima, otvoreno, jasno, precizno kao i uvek. Moj odnos sa voditeljem emisije Gorislavom Papićem ostaje pun poštovanja i uvažavanja. Porodica Đoković je časna, ali izložena raznim neprijatnostima i podmetanjima iz onog dela Srbije koji im ne može oprostiti uspeh“, rekao je Dodik.

Predsednik Republike Srpske je naglasio da je iz dela koji se pojavio na društvenim mrežama, a koji je deo kratkog razgovora sa voditeljem Papićem pre početka snimanja emisije, jasno da je reč o pojedinim članovima tima koji nije na visini zadatka, ni na pripremama, ni tokom turnira.

“Žao mi je što sam ovim povodom doživeo razočarenje u RTS. Nastaviću da poštujem i uvažavam uspeh neponovljivog Novaka Đokovića i da kao i do sada poštujem i cenim njegovu porodicu. Završićemo sve dogovore u vezi sa turnirom ‘Srpska open’. Drago mi je što sam upoznao menadžerske i rukovodeće sposobnosti Đorđa Đokovića i ostajem veoma zahvalan na činjenici da je turnir ove godine održan u Banjaluci.

Izvinjavam se ako je spekultivni prikaz na mrežama povredio članove porodice Đoković. Mene jeste. Hvala RTS-u za moju neprospavanu noć. Ne mogu da verujem da su to uradili na ovako gnusan način. Kao iskreni poštovalac Novaka Đokovića i kao tenisera i kao čoveka, želim svu sreću njemu i njegovoj porodici. Srđanu i Đorđu uspjeh u svemu“, poručio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari