Dogovoren rad Radne grupe za prevenciju nasilja u školama 1Foto: Ministarstvo prosvete

Ministar prosvete Branko Ružić sastao se sa predstavnicima reprezentativnih sindikata na kom je dogovoren rad Radne grupe za prevenciju i sankcionisanje nasilja u školama, saopšteno je danas iz Ministarstva prosvete.

 Radna grupa će se baviti usavršavanjem sistema podrške prevenciji i rešavanja nasilja u školama, kao i većeg poštovanja reda i rada u njima, a u saopštenju se ističe da će u nju biti uključeni i predstavnici sindikata.

“Ružić je istakao da je u ovom momentu najvažnije da osiguramo da se sve što je propisano primenjuje i da će radna grupa u najkraćem roku proceniti šta je najbolje preduzeti od novih mera kako bismo pomogli učeniku, odnosno nastavniku nad kojim se vrši nasilje. On je dodao da će se jednaka pažnja posvetiti i unapređenju vaspitnog rada sa učenicima koji izvrše nasilje, jer i njima treba pomoći da se vrate na dobar put”, navode iz Ministarstva.

Učenici Tehničke škole u Trsteniku prošle sedmice su nastavnici u toku časa izmakli stolicu, a snimak ovog događaja postavili na društvene mreže.

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je ranije da će učenici koji su maltreritali profesorku u Trsteniku biti „nastrože kažnjeni“.

U nastavku razgovora sa predstavnicima Ministarstva prosvete, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstva finansija, predstavnici sindikata su zatražili ponovno pokretanje dijaloga o uvođenju platnih razreda i platnih grupa. Predstavnici Ministarstva finansija su odgovorili da je budžet u skupštinskoj proceduri i da će prosvetni radnici dobiti povišice od 12,5 odsto, zaključuju iz Ministarstva prosvete.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari