Nezadovoljni sporim rešavanjem problema vodosnabdevanja nastalog odvodnjavanjem obližnjeg kopa Drmno, meštani sela Kličevac u sredu su na kratko blokirali put Drmno – Kličevac. Tim povodom održan je sastanak na kome su se predstavnici Privrednog društva TE-KO Kostolac i sela Kličevac dogovorili o konkretnim merama i dinamici dogovorenih aktivnosti u prevazilaženju ovog problema.

– Privredno društvo TE- KO Kostolac u sklopu svojih aktivnosi na realizaciji projekta kopa Drmno i izlasku na 9 miliona tona napreduje sa frontom otkopavanja uglja i ostvaruje neku konačnu realizaciju svih projekata koji se tiču proizvodnje uglja. Trenutno napredovanje kopa ide u pravcu Mesne zajednice Kličevac i gledajući perspektivno moguće uticaje odvodnjavanja kopa generalno na nivoe podzemnih voda, mada u ovom trenutku nemamo takve pokazatelje. Mi smo počeli razgovore sa predstavnicima mesne zajednice oko problema vodosnabdevanja sela Kličevac, uz to određeni problemi koji su već ovog momenta prisutni, a to je da jedan broj bunara u selu gubi nivo vode. To nije mali problem. Počinjemo odmah sa istražnim bušotinama koje su neophodne za definisanje budućeg izvorišta vode koja može biti upotrebljiva kao sanitarna voda. Te radove će raditi Privredno društvo Georad, pokušaće da to odrade za dva meseca. Iza toga bi stvorili tehničke podloge da se može vršiti revizija, odnosno da se reviduje postojeći projekat koji je dosta star, ili ako za to bude potreba, to ćemo znati na bazi analiza od ovlašćenih ustanova, da to bude izrada i novog projekta. Za taj deo posla smo se dogovorili da on otpočne negde polovinom januara, kad obezbedimo tehničke podloge za projektovanje budućeg izvorišta. Ponavljam, mi ćemo pokušati da ukupno pitanje vodosnabdevanja rešavamo zajednički za naselja koja se nalaze u našeem okruženju, a to su ovog momenta mesne zajednice Drmno, Stari Kostolac, dobar deo samog Privrednog društva, a danas smo zvanično tome pridružili i Mesnu zajednicu Kličevac. Ja se nadam da u narednom periodu neće biti nesporazuma u smislu prolongiranja ovih rokova, obećao je Dragan Jovanović, direktor Privrednog društva TE- KO Kostolac.

– Izražavam zahvalnost direktoru Jovanoviću. Nadam se da će sve što je obećano i biti sprovedeno u delo, izjavio je na sastanku Zvezdan Vuletić, predstavnik Mesne zajednice Kličevac.

Zadovoljstvo postignutim dogovorom nije krio ni Zlatko Marković koji je pored Vuletića u ovim pregovorima zastupao interes svojih sugrađana.

– Mi ukoliko budemo u prilici pomoći ćemo jer radi se o našoj ugroženosti, a sigurno ćemo apelovati i za pomoć grada Požarevca. Smatram da je postignut kvalitetan dogovor, rokovi su sasvim prihvatljivi i nadam se da ćemo sledeće godine dočekati dugo očekivani vodovod, naglasio je Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari