Dojave o bombama u više tržnih centara u Zagrebu, navodno stigle sa ruskog domena 1Foto: Shutterstock/Ajdin Kamber

Policijska uprava Zagreb je tokom jutra primila više dojava o mogućoj postavljenoj eksplozivnoj napravi u nekoliko tržnih centara na području grada. Policija je na terenu i sprovodi potrebne radnje i mere radi utvrđivanja istinitosti dojave i vodeći brigu o sigurnosti građana, navodi HRT.

Novinarka HRT-a Iva Magušić Dumančić javila se ispred City Centra One East, u koji su se građani vratili. U razgovoru sa radnicima saznala je da su bili evakuisani. Dojava o bombi stigla je oko 9.30, svi su napustili centar, došla je policija i u roku od sat vremena građani su mogli da se vrate.

– Ovo nije jedina dojava o bombama u šoping centrima, reč je i o Garden Mallu, Family Mallu i jednom centru na istoku grada. Policija je na terenu. U zadnje vreme učestalo se dojavljuje o bombama podmetnutim u tržne centre – prva je bila u aprilu o bombi u Arena centru, a u maju je stigla dojava o bombi u Avenue Mallu. Sve su dojave bile lažne, a od policije nema povratnih informacija o počiniteljima, rekla je.

Kako piše Jutarnji.hr, preteća poruka uznemirujućeg sadržaja nazvana je „SPAM MRŽNJA“.

„Eksploziv u trgovačkom centru. Ja sam rođendanski ubica. Rođen da ubije. Svi ćete osetiti moju mržnju eksplozija. Svi ćete umreti“ – sadržaj je jedne od poruka koje su poslate s ruskog domena rano jutros, nešto posle šest sati, na adrese desetine javnodostupnih email adresa niza trgovačkih centara u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji.

Preteća poruka uznemirujućeg sadržaja nazvana „SPAM MRŽNJA“ primorala je trgovačke centre da odmah alarmiraju policiju koja je s policijskim psima intenzivno pretražila svaki metar prostora kako bi se otklonile sve sumnje u postojanje eksplozivne naprave.

Sama poruka je, kako saznaje Jutarnji.hr, pisana velikim štampanim slovima bez tačke i zareza, a s obzirom na zadnju reč citirane poruke pretpostavlja se da je pošiljalac rodom s juga Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari