Dojave o bombama u više škola u Beogradu 1Foto: MUP

Dojave o podmetnutoj bombi stigle su jutros na mejl adrese pet škola u Beogradu, u jednoj školi potvrđeno da je reč o lažnoj dojavi, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Kako je navedeno, dojave su stigle u Medicinske škole na Zvezdari, 13. beogradsku gimnaziju, Srednju školu „Barajevo“ i na adrese dve osnovne škole „Pavle Popović“ u Vraniću i „Branislav Nušić“ na Voždovcu, a Danas saznaje i da je dojava stigla u gimnaziju “Patrijarh Pavle”.

Učenici škole „Pavle Popović“ u Vraniću su vraćeni na nastavu, nakon što je MUP utvrdio da je reč o lažnoj dojavi.

Dojava je stigla i u gimnaziju “Patrijarh Pavle”, potvrdio je za Danas direktor te škole Jasmin Nikolovski.

On kaže da je mejl stigao na adresu škole koja je istaknuta na sajtu gimnazije i da su odmah nakon toga decu izveli napolje i poslali ih kući, a druga smena će ići normalno na nastavu.

Nikolovski kaže da su u školi policijske ekipe i da je pri kraju pregled. Od letos je promenjena procedura pa se sada obaveštava lokalna policijska stanica čiji pripadnici vrše pregled škole.

Kako je objavljeno na društvenim mrežema, učenici i nastavnici su evakuisani iz škole i svi se nalaze ispred škole.

Direktor 13. beogradske gimnazije Bojan Vučković potvrdio je za Danas da je dojava o postavljenoj bombi stigla na školski mejl u 8:49.

Vučković kaže da je škola odmah ispražnjena i da je obavestio policiju.

– Došli su policajci iz lokalne policije koji su pregledali školu i ustanovili da je dojava bila lažna. Đaci su izgubili jedan školski čas i vratili su se na nastavu – kaže Vučković.

Dojave o bombama u više škola u Beogradu 2
Foto: Danas

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari