Dokle je stigao predmet o smrti deteta koje je u vrtiću u Vladičinom Hanu progutalo ukras sa novogodišnje jelke 1Tužilac:Draga Nikolić. Foto: D. Dimić/Vranje News

„Slučaj je komplikovan i mi u tužilaštvu u Vladičinom Hanu još radimo na prikupljanju dokumentacije, u kviru predistražnih radnji, nakon čega će biti saslušani svi koji su na bilo koji način vezani za ovaj nesvakidašnji nesrećni slučaj“, kaže za Danas Dragan Nikolić, tužilac u OJT u Vladičinom Hanu, komentarišući incident koji se odigrao 26. decembra, u vrtiću u Vladičnom Hanu, kada je dete progutalo predemt sa novogodišnje jelke što je se završilo fatalnim ishodom.

Nikolić navodi da do 10. februara očekuje da bude prikupljena sva dokumentacija, uključujući i obdukcioni nalaz sa Instituta za sudsku medicinu u Nišu, kao i izveštaj Zdravstvene inspekcije.

-Tek tada ćemo početi sa saslušavanjem svedoka, nakon čega će uslediti i nalazi veštaka i drugih nadležnih institucija vezanih za smrt D.Đ. (5) koji je preminuo nakon gušenja – kaže Nikolić.

Tužilaštvo je dobilo nalaze Prosvetne inspekcije, a preuzeti su i snimci sa sigurnosnih kamera iz Predškolske ustaove Pčelica u Vladičinom Hanu, gde se desio incident sa fatalnim ishodom.

Nikolić, u cilju istrage, nije želeo da prejudicira da li se prema nezvaničnim informacijama dečak „ugušio nakon što je progutao žir sa novogodišnje jelke, ili neki drugi predmet uključujući i dečju igračku“.

Dokle je stigao predmet o smrti deteta koje je u vrtiću u Vladičinom Hanu progutalo ukras sa novogodišnje jelke 2
Vrtić Pčelica u Vladičinom Hanu. Foto:V.Ristić/Danas

– Ovakav slučaj do sada nije registrovan u Srbiji i zato mi u Tužilaštvu radimo pažljivo na proveri i pribavljanju svih važnih činjenica koje bi mogle da pomognu budućoj istrazi – kaže čelnik Osnovnog javnog tužilaštva u Vladičinom Hanu.

Iz Predškolske ustanove Pčelica od incidenta, koji se desio 26. decembra prošle godine, nisu se oglašavali.

Direktorka Ljiljana Ristić bila je nedostupna za bilo kakav komentar. U međuvremenu, po nalogu Prosvetne inspekcije jedna vaspitačica je suspendovana.

 

Dokle je stigao predmet o smrti deteta koje je u vrtiću u Vladičinom Hanu progutalo ukras sa novogodišnje jelke 3
Ministar Ružić na otvaranju renoviranog vrtića. Foto:Opština Vladičin Han

Podsetimo, incident se desio 26. decembra u popodnevnim časovima kad je D.Đ (5)  usled posledica gušenja ostao bez svesti.

Prebačen je najpre u ZC u Surdulici, a potom i u Klinički centar u Nišu, gde mu je izvađen predmet koji je doveo do gušenja. Dečak je preminuo u noći između 27. i 28. decembra.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari