Dolovac kritike zbog pasivnosti shvata kao pritisak na tužilaštvo

Sagovornici Danasa o stavovima koje je republička javna tužiteljka iznela u intervjuu

Ostavite komentar


  1. „Dolovac kritike zbog pasivnosti shvata kao pritisak na tužilaštvo..“
    – Dobro je da kritike nije „shvatila“ kao „napad“ na A Vučića i njegove…

    1. Može se reći na mnogo načina, ali hajde da koristim niski sleng: velika budala… Misli da nas sve može vuci za nos…

    2. Она је прототип данашњег човека у Србији. Подложан подмићивању, полтронству, потчињеност „вођи“….

  2. Vec je indikativno da najvece korupcijske afere koje su navedene u tekstu ne istrazuje Republicko javno tuzilastvo (RJT) nego nize instance! Sta ima pogubnije za drzavu od tih problematicnih afera? Inace, u civilizovanim zemljama EU se po mnogo nizim aferama odmah oglasava tuzilastvo bez obzira kog nivoa a ako g.da Dolovac ne zeli da daje izjave za javnost koja je placa ona moze da angazuje portparola/ku sto sam siguran da postoji u ovoj drzavi napunjenoj administracijom od koje ima malo vajde! Dakle, posao se obavlja takode uz obavestavanje javnosti sto je itekako obaveza RJT!

    1. Zasto je ta zena toliko dugo na celu tuzilastva?. Koje su to njene zasluge da je tu i za vreme bivse i sadasnje vlasti? Odgovor je jedan, nju biraju stranci, jer mi smo kolonija, a kolonija ne sme imati tako jednu mocnu insituciju kao sto je tuzilastvo.

      1. Obilčno ne verujem u te priče o kolonijama. Srbiaj je toliko mala, da je za jednu Francusku ekonomski potpuno beznačajna.
        Ali u ovom slučaju možda i nisi daleko od istine jer ne mogu drugačije da objasnim na osnovu čega i iz kojih razloga je Zagorka Dolovac dobila francusku Legiju časti. Za unapređenje pravne države u Srbiji i doprinos svetskoj pravnoj nauci sigurno nije.
        Ja sam francuski đak i znam koliko je Legija časti, barem u Francuskoj, veliko, važno i cenjeno priznanje. Ali pošto već dugo živim u Srbiji i odavno nemam praktično nikakvih kontakata sa Francuskom, moguće da su se tamo stvari promenile i da je njihova Legija časti danas prilično devalvirana, barem ona koju Francuzi dodeljuju strancima, tako da je danas na nivou onog Tominog plehanog ordenja, ili onih plastičnih igračkica u kinder-jajima, pa je tako jedna zapala i Zagorki Dolovac. Jer ako nije tako, onda mora da se Montesquieu, jedan od idejnih tvoraca pravnog sistema kakav danas imaju sve normalne države, vrteo u grobu kao ventilator kad je čuo da je naša Zagorka postala član Legije časti!

  3. U zakonu piše: za uspešno obavljanje uloge javnog tužilaštva neophodan visok stepen poverenja javnosti u rad javnog tužilaštva, Isto tako, tužilac mora u javnosti da ima odgovarajući ugled. Ugled i poverenje javnosti u rad tužiteljke Dolovac je takvo da je čine nedostojnom funkcije koju obavlja. na primeru rada Višeg javnog tužilaštva u Kragujevcu mogao bih ilustrovati i dokazima potkrepiti nedostojnost pojedinih tužilaca, odnosno da Srbija nema ni p od pravne države.

    1. Ona na posao odavno ne dolazi, retko izlazi, i to samo samo noću i uvek nosi masku, velike crne naočari i šešir sa širokim obodom.

  4. Ma neka shvata kako shvata, jednog dana će pasti ovaj režim i počeće neka nova igra moći i u toj igri će neko podneti prijavu protiv Zagorke Dolovac o kojoj će sud morati da se izjasni. Onda će Zagorka Dolovac biti u veoma glupavoj situaciji da brani ono što ne može da se odbrani. Što se to kasnije bude desilo to će joj suđenje i kazna teže pasti, valjda ima toliko inteligencije da to shvati.

  5. Gospodja Dolovac zna znanje. Sedela je ona na istom mestu i kod Tadica, pa Nikolica i Vucica danas. Sedece ona na istom mestu i kod narednog poglavice plemena srpskog. U plemenskoj zajednici bitni su jedinstvo, nemesanje u svoj posao, nekompetentnost, nekaznjivost, koruptivnost, kriminalizacija svih i iznad svega postovanje poglavice plemena i saglasavanje sa svim njegovim inicijativama. E tu lekciju gospodja Dolovac zna i zato sedi tu gde sedi i prima mesecnu nadoknadu za njen nerad od cirka 4500 evradi, a nama ostaje da se iscudjavamo nad dugovekovnim, cudnim, obicajima naseg plemena.

    1. Eto narod placa i ima prava da se buni , nije nikakav atak vec trazi da se radi ni po babi ni po stricevima.

    2. Eto narod placa i ima prava da se buni kada vec nesto placa , nije nikakav atak vec trazi da se radi ni po babi ni po stricevima.

  6. Ne razumem ovu stampu,narocito ove opozicione i one koje su izdajnicke sto se finansiraju iz inostranstva zasto napadaju jadnu zenu.One je tek sad iz novina saznala da je republicka javna tuziteljka.Niko joj to nije rekao.Zamislite sta je sada prozivela sa ovim novim saznanjem,koji je to stres.

  7. Treba pratiti sta se prica i kako narod reaguje , verovatno da ima osnova cim je narod nezadovoljan.
    Ali treba biti i objektivan , ne smeju demonstranti tuci policiju a da ovi ne smeju da im uzvrate u ovom slucaju kako ja razmisljam zena je u pravu a da pravosudjue ima problema ima pogotovu na relaciji policija tuzilastvo , policija mozda nesto i uradi pa preda ali tuzilastvo zakaze .
    Ovi gore ovako ostrasceni komentari ne doprinose nicemu .

    1. Tako je @cicka? Tvoji komentari prosvetljuju, moraš biti još agilnija, bez tvog mišljenja smo propali? @cicika, dok pišeš ovako svrsishodne komentare, držiš li masku-brnjicu ili ne, jer ovakvu pamet prosipaju intoksinirani C0-2 (ugljen dioksidom)?

    2. Ako Vas gadjate kamenjem policiju zašto ona bije i hapsi mene a ne Vas?
      To je suština a gospodja koja zauzima mesto republičkog tužioca se pravi blesava.
      Jel’ sada jasnije?

  8. Stihovima Balaševića „J_bo je voz koji je don’o“. Na sisi Srbije a za Srbiju ništa, baš. I tako iz godine u godinu.

  9. Ma, nemoj, Dolovac kritike shvata kao napad na tužilaštvo?
    Kritike, više nego opravdane, su upućene na adresu „Dolovac, a koliko ja znam, „Dolovac“ NIJE ni jednako, ni sinonim za „tužilaštvo“, osim ako se ti nešto nije promenilo.
    Ali još smo i dobro prošli, kritike je gospođa mogla da shvati i kao „napad na Vučića“, a to već ne bi bilo prihvatljivo, zar ne?

  10. O kojem pritisku na Tuzilastvo mozemo diskutovati ako najpre ne sagledamo priitisak tog tuzilastva na gradjjane R.Srbije, koje ovde prozivate. Kada ti isti gradjani dodju u Tuzilastvo, radi pravicnog sudjenja, budu ponizeni i uvredjeni:. Ustav i Zakoni se mozda primenjuju. Neznam za druge slucajeve, ali u mom slucaju krivicni postupak je vodjen „IZVAN OKVIRA USTAVA I ZAKONA“.“ Samostalno i nezavisno Tuzilastvo.“.
    .
    1/ Gospodine Lazicu, Vi pisete jedno sa funkcije koju vrsite u Udruzenju tuzilaca, a radite suprotno kao ZAJT Novi Sad, u predmetu NS KT:464/16. Da li ste svesni da ste odustankom od SVOG OBAVEZNOG UPUTSTVA sprecili da se pruze OSNOVANE SUMNJE na dva teska krivicna dela protiv zivota i zdravlja ljudi, sa kvalifikovanom posledicom (smrt pacijenta)?
    2. Gospodine Stefanovicu,
    Sta uraditi kada Tuzilastvo ne postupa po dokazima?
    Kada ZVJT vestaci medicinska pitanja , a medicinski vestaci vestace pravna pitanja? Kada kooridacijom ZVJT, ZAJT i predsednika SMO iz Nisa, , Misljenje i nalaz se zameni izvan zakonske procedure? Kada ZAJT odustane od Obaveznog uputstva da bi „pokrio“ nekonite radnje nizeg po rangu tuzioca i tako svi zajedno napravili su opstrukciju krivicnog postupka i sprecili su istragu.
    Kome da prijavim : Radovana Lazica, ZAJT NS, Kseniju Dajanovic , ZVJT Novi Sad i Prof. dr Jovana Stojanovic,, predsednika SMO Medicinskog fakulteta u Nisa.. Gospodine Lazicu, i Gospodine Stefanovicu, odgovorite, mi, ali kao Predsednici Udruzenja tuzlaca, odnosno sudija..
    Hvala,
    Dokmanovic Slavica. dipl.pravnik u penziji

  11. Robijaće ova PREMUDRA gospođa( koja nas, normalne pravi budalama), čak i ako se nekad ovde oformi samo 10% od pravne DRŽAVE.

  12. Gospodjo, nazalost, cinjenica je, da su nam tuzilastvo i sudstvo bruka i sramota.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.