Pre tri meseca je zahvaljujući donaciji kompanije Avale Resources od 1,5 miliona dinara, počelo renoviranje OŠ „Jovan Šerbanović“ u Laznici. Do sada su renovirane učionice na spratu škole, a osim krečenja, radi bezbednosti dece promenjene su električne instalacije i u svim učionicama postavljena nova vrata. Ovim radovima je prethodilo renoviranje fiskulturne sale koje je finansirano sredstvima Avale Resources i opštine Žagubica. Prilikom obilaska škole i do sada izvedenih radova, pomoćnik menadžmenta za istraživanja u Avali Resources, Tibor Strak, nagovestio je da ovo nije kraj ulaganjima te kompanije.

– S obzirom da je naša firma jako dugo radila istraživanja u ovom selu u opštini Žagubica, puno radnika smo angažovali upravo iz Laznice. Na predlog opštine, rešili smo da pomognemo u rekonstrukciji Osnovne škole „Jovan Šerbanović“, koju pohađaju deca naših radnika – kaže Tibor Strak.

Direktor ove obrazovne ustanove, Staniša Zrnkarević, nije krio zadovoljstvo što će mališani, umesto u memljivim učionicama, nastavu ubuduće pratiti u sveže okrečenom prostoru.

– Dalji planovi se odnose na uređenje donjeg sprata škole, a kada će se radovi intenzivirati, zavisi od vremenskih uslova. U svakom slučaju, svi učenici će od 1. septembra ove godine sedeti u uređenim učionicama – najavio je Zrnkarević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari