Ambasador Japana u Srbiji Tošio Cunozaki uručio je predstavnicima lokalne samouprave u Beloj Palanci pomoć Japana za očuvanje životne sredine namenjenu Javnom komunalnom preduzeću „Komnis“.

Reč je o donaciji vrednoj 69.200 evra, od koje je kupljeno vozilo za čišćenje ulica, 100 kontejnera i 30 specijalnih kontejnera za reciklažu pet ambalaže, limenki i papira. Predsednik opštine Bela Palanka Aleksandar Živković kaže da je ova pomoć veoma značajna za opštinu i očuvanje životne sredine

– Zahvalni smo narodu i Vladi Japana na ovoj pomoći i verujem da će sada naš grad i okolina biti još čistiji. Nadam se da ćemo nastaviti saradnju. Kod Vlade Japana konkurisali smo sa projektom poboljšanja uslova života i rada dece u Predškolskoj ustanovi „Dragica Lalović“, a vrednost tog projekta je 65.000 evra – rekao je Živković.

Direktor „Komnisa“ Miomir Krstić kaže da je reč o značajnoj pomoći naroda i Vlade Japana ovom belopalanačkom javnom preduzeću.

– Za našu opštinu i radnike „Komnisa“ ova pomoć dosta znači jer je sada grad kompletno pokriven kontejnerima. Prošle godine smo uz pomoć opštine kupili vozilo ‘’smećar“ i mislim da će sada sa ovim vozilom za čišćenje ulica, čišćenje grada i odnošenje smeća biti još efikasnije – rekao je Krstić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari