Donacijama sačuvan portal Autonomija 1

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) i redakcija Autonomije saopštavaju da je zahvaljujući prilozima čitalaca i prijatelja za samo pet radnih dana sakupljen celokupan iznos potreban da se plati politički motivisana sudska kazna.

Ova sudska kazna je  sa svim pratećim troškovim dovela u pitanje opstanak portala

Obećavamo da ćemo i nadalje obavljati osnovnu funkciju koju mediji u jednom društvu treba da imaju, a to je da profesionalno izveštavaju, da budu kontrolori vlasti i korektiv javnog mnenja, da jasno i hrabro ukazuju i kritikuju političke i društvene devijacije, ne obazirući se na pretnje, ucene i brojne druge probleme, navodi se u saopštenju.

Ne sumnjamo da će vlast nastaviti da i dalje pritiska ono malo slobodnih medija, koristeći pritom sva raspoloživa sredstva u pokušajima da ih uguši i ugasi, jer joj je medijski mrak preduslov opstanka, ukazuju NDNV i Autonomija.

U saopštenju se navodi da je NDNV danas platio kaznu, a sledećih dana će to učiniti i sa drugim troškovima procesa, dok će čitaocima položiti jasne račune o sredstvima koja su uplaćena u okviru ove kampanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari