Trebješanin: Predrasude je teško iskoreniti

Mitovi i predrasude o doniranju organa

Ostavite komentar


  1. Te crkve koje promovisu doniranje organa, su obicni prevaranti. Jer je crkva odvojena i ne veruje u nauku, jer smatra da se sve sto se desava volja bozija.
    Oni su kontrolisani od strane jevreja, da bi odvratili sto vise hriscana od hriscanstva. A statistika kaze da ljudi koji ne veruju u boga, da imaju manje ili ni jedno dete.

  2. Istodobno Srbi o sebi imaju misljenje kao o darezljivom,humanom,suosecajnom narodu koji uvek zeli pomoci.U stvarnosti ogromna vecina ne zeli donirati nesto sto ne mogu vise koristiti i sto ce i onako propasti a nekome bi zivot spasilo.Zvuci okrutno.

  3. U zemlji u kojij se ne postuju osnovna ljudska prava, prijaviti se i biti donor je ravno samoubistvu. Da li je i to Mit?

  4. @Palidrom …. Nije se potrebno uopste registrovati nego mozete se o svoj odluci da budete donor poveriti samo najuzoj porodici.Na taj nacin odluka te osobe postaje znana samo nako smrti.
    Kad razmisljate o doniranju nemojte uvek misliti kako vi nekom pomazete vec razmislite da li bi primili organ od nepoznatog donora koje bi (zlu ne trebalo) spasilo vase dete.Nakon toga odlucite iskljucivo po sopstvenoj savesti.

  5. Nije predrasuda vec stvarnost da se kod nas organi doniraju onome ko ima bolju vezu ili vise para a ne onome kome su potrebniji i po redu.Nemam nameru da moji organi zavrse u nekom Dacicu,Mitrovicu,Martinovicu ili slicnima.

Ostavite komentar


Doniraj danas

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.