Donirani novi aparati za CTG i električni kreveti za Narodni front i KBC u Zemunu i Zvezdari 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Ginekološko-akušerskoj klinici Narodni front Beograd danas je isporučen novi aparat za kardiotografiju (CTG), njujorške organizacije Lajflajn u vrednosti od 4.000 evra, kao i deset Strajker električnih kreveta vrednosti 27.000 evra za odeljenje intezivne nege, koja je donacija humanitarne organizacije Project C.U.R.E. iz Kolorada.

Pored GAK Narodni front, oprema je donirana i Kliničko-bolničkom centru Zemun, koji je dobio CTG aparat i deset Strajker kreveta, kao i Kliničko-bolnički centar Zvezdara, koji je dobio pet Strajker kreveta i CTG aparat.

Uručivanju nove opreme danas u GAK Narodnom frontu danas su prisustvovali princ Aleksandar i princeza Katarina Karađođević, koja je i pokroviteljka humanitarne organizacije Lajflajn, kao i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

„Moja prva isporuka ovoj bolnici bio je neonatalni inkubator koji je doniran 2005. godine. Od tada, tokom godine, donirali smo nekoliko ultrazvučnih aparata i najsavremenijih stolova za porodjaj, kao i neonatalne aparate za skrining sluha novorodjenčadi u vrednosti od više od 75.00 dolara“, rekla je princeza Karađorđević.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar zahvalio se na donaciji i naveo da je današnja donacija nastavak saradnje sa fondacijom princeze Katarine.

Lončar je kazao da današnja donacija znači mnogo bolje uslove za pacijentkinje, ali i za zaposlene u toj ustanovi.

„Ukupna vrednost donacije je 90.000 evra“, rekao je Lončar o današnjoj donaciji Narodnom frontu, KBC Zvezdara i Zemun.

Princ Aleksandar Karađorđević je nakon isporuke donacije ministru zdravlja poklonio i knjigu o kralju Petru I Karađorđeviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.