Dr Vučić (UPK): Politizuje se smrt kolega 1Foto: Screenshot/Youtube/Ujedinjeni Protiv Kovida

Jako je teško komentarisati izjavu dr Danice Grujičić o preminulim lekarima, koja je sada slično kao i ranije Predarg Kon, kazala da treba dokazati da su umrli lekari zaista stradali zbog kovida. Teško je jer kako se spustiti na nivo da izražavate sumnju u smrt kolega i ne odnosite se prema njima sa jednim pijetetom koji su zaslužili boreći se protiv pandemije u zemlji koja ima jedan od najvećih viškova smrtnosti u svetu. Ne znam zaista šta se desi sa lekarima koji nakon što dođu na izborne liste počnu tako da nastupaju – kaže za Danas dr Vuk Vučić predsednik udruženja lekara Ujedinjeni protiv kovida.

Podsetimo, dr Danica Grujičić, prva na listi SNS i direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju KCS, odgovarajući na konstataciju da je u Srbiji preminuo veliki broj lekara od kovida 19, rekla da to treba dokazati.

Dr Vuk Vučić međutim ističe da je ovakav način razgovora o preminulim lekarima „zloupotreba u političke svrhe“.

On ističe i da bi odgovor na to koliko je lekara izgubilo život zbog kovida 19 trebalo da daju nadležni organi, odnosno trebalo bi da postoji zvanična statistika koja pruža pouzdane podatke, što nije slučaj.

Sagovornik Danasa naglašava da je dodatan problem i to što niko ne pokazuje brigu o porodicama preminulih kolega.

-Ujedinjeni protiv kovida pokrenuli su incijativu da se formira fonda za školovanje dece preminulih kolega. Još uvek nema nikakvog odgovora na naš predlog. Sad pred izbore niko se ne oglašava, ali mi nećemo odustati od naše incijative – navodi dr Vučić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari