U nedelju popodne lider SPO-a Vuk Drašković (na slici), zajedno sa potpredsednikom ove stranke, Aleksandrom Čotrićem i ostalim saradnicima posetio je Požarevac, gde je okupljenim građanima izneo program pokreta „Preokret“ koji će nastupati na predstojećim izborima.

Izlažući politički, ekonomski i socijalni program „Preokreta“, Drašković se osvrnuo i na kampanju koju protiv ovog pokreta vode Demokratska stranka i Srpska napredna stranka. On je rekao da ove stranke žele da ih međusobno zavade, kako bi im umanjili sve veći rejting kod građana, plasirajući informacije da su Vuk i Čeda napravili koaliciju između četnika i partizana.

– Neka građani ne nasedaju na njihove provokacije i izjave da su se udružili četnici i partizani, jer smo i Jovanović, čak, i ja rođeni po završetku Drugog svetskog rata. S jedne strane, i da je tako, nema ništa loše u tome jer su se početkom Drugog svetskog rata četnici i partizani, zajedno borili protiv fašizma, i gde bi nam bio kraj da su ostali zajedno do kraja rata, a s druge strane tom koalicjim doprineli bi do konačnog pomirenja između četnika i partizana, što bi bilo dobro za Srbiju. Međutim, to nije tako i te laži plasiraju DS i SNS jer su se uplašili sve većeg rejtinga „Preokreta“ i na taj način žele da nam umanje predstojeći izborni uspeh – rekao je Drašković. On je istakao da je ove godine stasalo 280.000 mladih birača, za koje se nada da će se, većinom, opredeliti za „Preokret“.

– Ovaj pokret zalaže se za ulazak u Evropsku uniju i vodi realnu politiku, koja se ogleda tako što narodu iznose istinu, koja može biti i gorka, i što ne varaju narod nerealnim obećanjima, što je razlog više da mladi glasaju za njega – rekao je Drašković. Ukoliko budu raspisani i predsednički izbori, on je najavio da će „Preokret“ imati svog kandidata, a to je Čedomir Jovanović.

– Iako je mlad on ima velikog političkog ikustva, njega za predsedničku funkciju preporučuje to što je bio vođa studentskog pokreta protiv Slobodana Miloševića i što se godinama beskompromisno zalaže za ulazak u Evropsku uniju – rekao je Drašković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari