Možda je Kosovo zaista drugi Jerusalim (ENGLISH)

Miljana Dunđerin, likovna umetnica i direktorka Privatnog kulturnog centra „Akvarijus“ u intervjuu za Danas.rs u okviru projekta Druga strana Kosova

Ostavite komentar


  1. Eto, moze se govoriti i istina i predstaviti realno stanje a ne kao sto su albanski umetnici i novinari ovaj projekat iskoristili za prizemnu nacional-mitomansku propagandu. Svaka cast za Miljanu i samo neka nastavi ovako.

    1. Novinar Danasa a samim tim i list negiraju da je KiM Srbija, kako im vec nalazu njihovi sponzori sa zapada. A ljutite se kad vam kazu da ste izfajnici

  2. Ne Kosovo to je KOSMET !!! Niko vam ne daje pravo da negirate Metohiju zbog njenog značenja Crkveni posed ….

    1. Toje drzava Kosovo (Dardanija) ne lupetaj gluposti 3 posto ste na prostore Kosova a ova blofira mismo gazde jerusljima ko izrael u zalivu Albanija u balkanu kraj vase ere

      1. Srbi su nesto oko 3% na Kosovu zbog zlocina i etnickog ciscenja Albanaca, zbog kolonizacije Albanaca od strane otomanskog okupatora…Btw. zanimljivo da upravo Izrael ne priznanje tu vasu paradrzavu na Kosovu, kako li je to moguce? D apostoji neka slicnost ili neka paralela, zar Izrael to davno ne bi uradio?

    2. Ceo svet se okrece po Vasem… Nije Österreich nego Austrija ili nije Deutschland nego Nemacka itd. Dobar vic, zovite je kako god vi zelite, Kosovovo je drzava.

      1. @Koki, Bashkim itd

        Na Kosovu ne postoji nikakva drzava, vec dvadesetak godina postoji nekakav pateticni protektorat koji ni uz pomoc USA ne uspeva da se legalizuje. Svaka drzava ako hoce moze da se uclani u UN i u sve medjuanrodne organizacije, sama cinjenica da ta tvorevina na Kosovu to nije u stanju, dosta govori. Naziv „Kosovo“ potice iz srpskog jezika . Dardanija je bila rimska provincija cija se teritorija delimicno poklapa sa teritorijom Kosova ali nema nikakve veze sa vama Albancima. Prestanite da svojatate tudje, probajte da napravite nesto vase.

  3. Zanimljivo je da Miljana kao najpre umetnica, ako vec je slobodna da kaze kako se o Kosovu i metohiji vise od dve decenije odlucuje u Berlinu, Londonu itd. ne upita a zasto mi gradjani pre svega placamo kroz porez te domace neproduktivne i neefikasne politicke elite? I sav tekst „odise“ jednom licnom promocijom i afirmacijom!

    1. Cenis da je trebala da lagucka i promovise velikoalbansku „drzavu kosova“, i da prica izmisljotine kako je od „oslobodjenja“ sve uber na Kosovu kao sto su to u prethodnim intervjuima radile njene albanske kolege?

Ostavite komentar


Druga strana Kosova

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.