Omladina na Kosovu ambiciozna i spremna za progres (ENGLISH)

Edin Alija, režiser, govori za projekat portala Danas „Druga strana Kosova“

Ostavite komentar


  1. Neverovatno?! Kome trebaju ovakvi tekstovi sa Kosova i Metohije, puni neke sladunjave i primitivne patetike. Da li se oni objavljuju po nečijem nalogu ili iz neznanja? Izjava ovog mladog i „progresivnog“ Albanca, predstavlja najpodmukliji oblik subverzivne propagande, koja treba da zaokruži svo ono ubijanje i proterivanje srpskog življa. Šta kaže ovaj „šprogresivac“? „Kosovo kao zemlju multietničke saradnje i tolerancije, a naše umetnike kao pojedince koji su apsolutno spremni razumeti drugu stranu i bez ikakvih predrasuda i predumišljaja spremni da sarađuju“. Da li špostoji bilo koja osoba u Srbiji koja još može da pveruje u ovakve nebuloze? Na kojinje način ovo „Drugo lice Kosova“? Interesantno je da se nikada ne kaže Kosovo i Metohija?! Zašto?

  2. Koliko su Albanci spremni da prihvate drugog i koliko su otvoreni za saradnju pokazuje bodljikava zica oko srpskih crkvi, temeljno etnicki ocisceni gradovi, takse od 100%, broj Srba povratnika, Djakovica itd. A ovaj mladic neka nastavi da laze sebe ako mu je tako lakse. To sto gosti iz Beograda nisu napdanuti u Pristini je zato sto svoje gostovanje nisu pokusali da zloupotrebe za promovisanje srpske nacionalisticke politike nego su poverovali u nacela te manifestacije za razliku od gostiju iz Pristine koji su hteli da izloze fotografije teroristicke uck, velikoalbanske simbole i da promovisu albansku naci politiku.

  3. A zasto nema neke slicne akcije tipa „druga strana Republike Srpske“ gde ce drugosrbijanci koji preziru „republiku sumsku“ kako je zovu, da se upoznaju i sa nekim drugim, mladjim ljudima iz Republike Srpske (iskljucivo sa Srbima kao sto se i ovde predstavljaju samo Albanci) koji ce naravno da pricaju kako je Republika Srpska sjajna, multietnicka, kako Bosnjaci i Hrvati uzivaju i imaju prava kako niko na ovoj planeti, da je resenje da se prihvati realnost i podrzi sto brze priznavanje nezavisnosti, kako ce to uskoro biti odlicna evropska drzava i tome slicno.

Ostavite komentar


Druga strana Kosova

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.