Drugi ugao: Finansiranje kulture i umetnosti iz ugla donatora i sponzora 1Foto Kreativno mentorstvo

U okviru debatno-edukativnog programa „Kreativnog mentorstva“ u četvrtak 27. septembra od 18 sati u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta umetnosti biće organizovan razgovor na temu finansiranja kulture i umetnosti iz ugla donatora i sponzora.

Posetioci okruglog stola „Drugi ugao – finansiranje kulture i umetnosti iz ugla donatora i sponzora“ imaće priliku da čuju više različitih kompanija, fondacija, ambasada i institucija koje su donatori ili sponzori kulturnim manifestacijama, umetničkim projektima i ustanovama, i da saznaju zašto i kako oni podržavaju sektor kulture, šta su im prioriteti, strategije, metode.

Cilj ovog razgovora je da upozna mlade profesionalce iz sektora kulture i kreativnih industrija o mogućnostima i potencijalnim načinima finansiranja njihovih projekata i organizacija.

Učesnici razgovora: Tijana Jugović, Public Affairs Office, Ambasada SAD, Joachim Waern, Deputy Head of Mission, Ambasada Švedske, Jean Baptiste Cuzin, direktor Francuskog instituta u Srbiji, Aleksandra Đorđević, Ministarstvo kulture i informisanja, Jovana Paljić, Community Affairs Coca Cola Hellenic, Jovana Lukić, direktorka SBB Fondacije (tbc), Jelena Belokapić, direktorka Medicon (tbc)

Razgovor će moderirati Ivana Jovanović Arsić, menadžerka u kulturi, predsednica udruženja „Kulturis“ i alumnistkinja „Kreativnog mentorstva“. Ulaz je slobodan, ali je neophodno rezervisati mesto putem  linka: https://goo.gl/FE3TE2

Program “Kreativno mentorstvo” je prvi mentorski program u Srbiji koji se bavi ličnim i profesionalnim razvojem budućih lidera u oblasti kulture. Program promoviše mentorstvo kao način doživotnog učenja i razmene znanja i iskustva između ostvarenih profesionalaca, mentora, i budućih stručnjaka, mentija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari