Društvo sudija Srbije: Zabranjeno je mešanje vlasti u rad tužilaštva i na postupanje u predmetima

Ostavite komentar


  1. Zabranjeno je i ubijati pa se ubistva događaju. Sudije i tužioci mislim da, ukoliko poželite da se izborite sa ovim manipulatorima na vlasti, morate naći drugi način. Na primer, jedan od načina jeste da i vi komentarišete svoje predmete u kojima su baš ti koji vas valjaju kroz blato ili neko njima blizak. Razlika će biti u tome što manipulatori pričaju napamet a vi iznesite činjenice i dokaze na osnovu kojih donosite odluku. Gde je onaj sudija što je brzopotezno odlučio da je batina lična karta falsifikovana? Napredovao čovek. Takve beskičmenjake prozovite ili, na primer, probudite Zagorku Dolovac peticijom među vama i građanima za njenu smenu i slično.

    1. Pod hitno da se celo pravosudje promeni ustav i zakoni , ovo je prevrsilo svaku meru

  2. Ideal „nezavisnog sudstva“ je u Srbiji doveden do apsurda.
    Od 2000. godine do danas puno je novca poreskih obveznika uloženo u veće plate sudija, u nove zgrade, u inforatizaciju arhiva, „rasterećivanju“ sudija preko uvođenja u prinudnu naplatu -sudskih asistenata privatnih izvršitelja itd.

    Koliko vidimo napretka nema, niti će ga biti u skoroj budućnosti.

    Nosioci pravosudnih funkcija su nezavisni od: građana, političkih stranaka, države i zdravog razuma i de facto i de jure.

    Pitanje za milion dolara:
    Kako obezbediti da pravosuđe u Srbiji bude nezavisno od kriminala?

    Odgovor:
    Dati šansu mladim ljudima, koji nisu kupili diplomu Prvnog fakulteta i koji žele da ostanu da žive i rade u Srbiji.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.