Država legalizovala korupciju u zdravstvu

Stručnjaci oštro kritikovali odredbe novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti, tvrdeći da gura pacijente u privatne ustanove

Ostavite komentar


  1. Vučić&Co su učinili da svako ko ode kod lekara, a ne da svoj „prilog lekaru“ da se osće kao poslednja šuša i bednik. Ne rešava se legalizovanjem mita i korupcije problem malih plata i zdravstvenog sistema! Za taj posao su potrebni znalci, a ne do grla ogrezli u koruptivni kriminal predsednici i ministri!

  2. Kako se u banana drzavi resava problem korupcije? Legalizuje se zakonom.
    Hvala predsedniku Vucicu i SNSu sto nam je omogucio i to svetsko cudo da vidimo. To je ta buducnost Srbije u koju verujemo.
    Sledeci put kad idemo kod lekara, bice prilozite ovde koliko mozete, tako do 460 evra.
    Ovim je stavljena tacka na „BESPLATNO“ zdravstveno osiguranje. Zahvaljujuci SNS, dobili smo privatnu zdravstvenu zastitu, gde svako placa lecenje iz svog dzepa. Ko nema, bolje neka na vreme kupi grobno mesto, ili se prijavi na lecenje SMS-ovima.

  3. da se susrećeš sa lekarima legalizacija poklona deluje ti jezivo. Kada otkriješ, pored godina i godina studiranja i usavršavanja, koliko im je znanje, onda ćeš uzeti i kredit samo ako saznaš za lekara sposobnog da ti odredi dijagnozu i da odgovarajuću terapiju. Za mene je pravo na lečenje pravo na pravovremenu dijagnozu, a naše familijarizovano zdravstvo nije spremno da ti omogući to elemantrno ljudsko pravo. Izvinjavam se lekarima koji iskaču iz ovog šablona, ali sve je više njihovih kolega koji su pouzdani koliko i vračare.
    Novcem fonda za zdravstveno trebalo bi pokriti javni i privatni sektor, onemogućiti da lekar istovremeno radi u javnom i privatnom sektoru i onemogućiti prekovremen rad dok deca koja nemaju rodbinsku vezu za zapolenje odlaze iz Srbije.

  4. Dakle…zvanično je uvedena participacija za lekare.
    Pa zašto smo sve ove godine izdvajali sredstva za PIO fond.
    Hajde da izračunamo koliko smo od ličnog dohotka izdvajali sve ove godine,pa da tražimo da nam se ta suma vrati.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.