Država nema para da uvede dva strana jezika od prvog razreda

Ministar prosvete Mladen Šarčević za Danas pojašnjava svoju izjavu

Ostavite komentar


  1. Za starlete, svake godine izbore i sendvice za botove ima novca, za decu nema? Vrlo brzo će biti dece samo za jednu smenu. Svi odoše preko,dece nema, a azilatnti samo navracaju di sledeće prilike. Stranke su tajkonizovane, za normalan svet nema života u Srbiji

  2. gospodine minister smanjite broj lesinara u skupstini I eto vam dosta para da deca mogu da uce ne dva nego pet stranih jezika u drzavi u kojoj zivim ima dvadeset cetiri miliona stanovnika I parlametn broji sto pedeset poslanika koalicija sedamdeset devet toliko I opozicija srbija je jedna of njskupjlih po pitanj drzavnog aparata (neradnika)

  3. Ali zato ima za popove u školi, za njihove plate, za penzije za sve popove, bez obzira radili/ne radili ne moraju da brinu kao obični ljudi, jer oni su POPOVI (glinkglinkkačingkačing) FUJ…

  4. Zato ima za silne botove, njihove IT sefove, za UNIVERZITET u Kosovskoj Mitrovici na kome se kupuju diplome i demonstrira za Vucicevu vlast, za Dodika, za silne savetnike, za izmisljene agencije i kancelarije, za izmisljene komisije i upravne odbore, za Tominu crkvu i Dragicinu dobrotvornu ustanovu… ZA TO IMA PARA, a za Ucitelje i Nastavnike nema!!!

  5. Ovoj vlasti obrazovanje nije bitno. misle da je za nasu deco dovoljno da gledaju Pink, starlete, kriminalce, dilere. Oni misle da je ovom narodu dovoljna muzika na svim kanalima i parče hleba. Mladi kazu da nije i zato sto nisu srecni u ovoj zemlji odlaze iz zemlje. Odlaze najobrazovaniji, najmaladji i najpametniji. Uostalom neka idu, kaže neko iz vlasti oni i onako nisu za ovu vlast. A ko je za ovu vlast. Samo oni koji žive bolje od 2012. od kada su ovi na vlasti. A ko živi bolje. Niko, samo oni koji su u vlasti. A kome će i oni biti potrebni, ako svi razmišljaju da odu van zemlje, gde je bolje. A ja poručujem, ostajmo ovde, ovo je nasa zemlja a oni ( koji su sada vladaju ) neka idu ZBOGOM za sva vremena.

  6. AV-u su strani savetnici savetovali:Nađi ministre,koji ubedljivo lažu!

  7. To bi ilo previse od prvog razreda.Iskustvo nastavnika govori da su deca spremna na prihvatanje sa nekakvim razumevanjem tek od treceg razreda.Pisali smo dopise ministarstvu da je najbolje krenuti od 3ceg ratreda s tim sto bi od petog bilo umesto dva po tri casa nedeljno.Drugo deci se nudi italijanski koga posle nema u mnogim srednjim skolama,baceno vreme i novac.Trece svi udzbenici u srednjim sklama ne nastavljaju visi nivo nego se opet vrte od pocetka.U filoloskim odeljenjima radi se isti kurs kao i u ostlim odeljenjima gimnazije,bilingualna odeljenja takodje rade istu knjigu samo sa 5lekcija u prvoj a ostalih pet u drugoj godini.Sveopsti haos u izucavanju jezika tako da nam deca posle 8+4 godine ucenja ,,slajfuju,, kao da ga nisu ni izucavali.Kao profesor stranog jezika sa dugim iskustvom osecam se kranje kompetentnom za davanje ovkve analize.A da ne pricamo da smo prinudjeni da radimo po udzbenicima koji su mix i ciji su recezenti neki nepoznati nstavnici iz nasih skola. Radila sam po stranom udzbeniku i izvela generacije nakoje sam ponosna.Od prosle godine sam primorana da radim Logosov ENGLISH PLUS koji je sve ali ne udzbenik.Nerviram se i snalazim kako znam a onda i privatne skole rade po njemu i imaju te originalne testove koje ja ne dajem ucenicima pa se desi da se roditelji bune kako im je dete super u privatnoj skoli a kod mene pokazuje slabije rezultate.Mnoge kolege daju te vec uradjene testove i deca dobijaju petice,a nemaju pojma.Ovo treba resiti a ne gomilati problem na problem uvodjenjem jos jednog stranog jezika od prvog razreda.Ministar se samo bavi megalomanskim idejama ne resavajuci sustinske probleme u prosveti.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.