Državljanin Srbije osumnjičen za kopanje tunela u Podgorici uhapšen u Stokholmu 1Foto: Shutterstock/CC7

V. E, jedan od osumnjičenih za kopanje tunela do depoa Višeg suda u Podgorici, uhapšen je na aerodromu u Stokholmu.

„Po međunarodnoj poternici INTERPOL-a Podgorica juče je na aerodromu u Stokholmu, na izlazu iz Švedske, lišen slobode V.E. državljanin Republike Srbije, a kojeg naša država potražuje zbog slučaja ‘Tunel’ „, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

On je nameravao da otputuje za Beograd, ali je u Stokholmu uhapšen po međunarodnoj poternici Crne Gore.

K. B. iz Podgorice sinoć je u Tužilaštvu priznala da je sarađivala na kopanju tunela do depoa Višeg suda. Crnogorska policija ranije je prikupila dokaze koji ukazuju da je ona pod lažnim identitetom Andrijana Marić iznajmila privatni stan iz čijeg su podruma su državljani Srbije prokopali tunel do depoa Višeg suda.

U slučaju „Tunel“ sinoć je određeno zadržavanje do 72 sata i za I. P. i M. V.

Kao osumnjičeni u ovom slučaju prvi je uhapšen Podgoričanin P. M. On se u ODT-u branio ćutanjem i određen mu je pritvor do mesec dana.

U depo Višeg suda u Podgorici je provaljeno kroz prokopani tunel čiji je početak podrumski stan susedne zgrade u centru Podgorice. Tunel su otkrile službenice suda.

Zgrada Višeg suda je poslednjih meseci pod rekonstrukcijom, a taj deo Podgorice je premrežen tunelima iz ranijeg perioda.

U depou se čuvaju dokumenta iz istraga, materijal zaplenjen tokom istraga, u okviru čega i oružje, znatna količina droge oduzete u policijskim akcijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari