DS: Članovi REM-a krše Ustav i zakone, zbog čega moraju biti razrešeni 1Foto FoNet Milica Vučković

Resorni odbor Demokratske stranke za informisanje upozorava javnost da su članice i članovi Regulatornog tela za elektronske medije (REM) obustavom rada prekršili Ustav, Zakon o štrajku i Zakon o državnim službenicima, saopštio je DS.

“Delujući protivno zakonu, još jednom su potvrdili da svoj posao obavljaju nesavesno i nepravilno, te da bi morali da budu razrešeni sa svojih pozicija u Skupštini Srbije, kao što to predviđa Zakon o elektronskim medijima. Ovo nije prvi put da REM u ovom sastavu ne radi u interesu građana, samo je ovog puta u pitanju očigledna besmislena igra, karakteristična za vladavinu Srpske napredne stranke i njenih postavljenika. Kao državni funkcioneri, izabrani od strane Narodne skupštine, na to nemaju pravo i to vrlo dobro znaju”, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, po Zakonu o štrajku, pravo na obustavu rada imaju samo zaposleni u cilju organizovanog pritiska na poslodavca, odnosno Vladu, da poboljša uslove rada i ostvarivanje profesionalnih i ekonomskih interesa, “a RO DS za informisanje osnovano sumnja da je to sada nije slučaj”.

„Imajući u vidu sve ostale nezakonitosti u postupku dodele nacionalnih frekvencija, dâ se naslutiti da se iza ovog poteza REM-a krije namera o prolongiranju dodele pete frekvencije. Na taj način ova vlast nastavlja da vlada mrakom i strahom, jer im to očigledno obezbeđuje trajanje. Svaki tračak istine u etru lako bi srušio naprednjačku kulu od karata,“ ističe se u saopštenju demokrata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari