DS: Pritisak na prosvetare 1

Pritisak vlade Srpske napredne stranke na prosvetne radnike širom Srbije dobio je novu dimenziju zahtevom da se smeni direktor OŠ „Svetozar Miletić“ u Zemunu, Miroljub Mosurović, ocenio je u pisanoj izjavi poslanik Demokratske stranke Balša Božović.

Direktor kog podržavaju i kolege i roditelji i učenici ne odgovara funkcionerima Srpske napredne stranke koji već drugi put za godinu dana pokušavaju da ga smene sa pozicije sa koje je od ove škole napravio ustanovu koja dobija isključivo najbolje ocene, ukazao je Božović.

Da ova vlada u obračunu sa neposlušnim prosvetnim radnicima ne preza ni od čega svedoči i rešenje Ministarstva kojim se traži i razrešenje školskog odbora koji ne želi bespogovorno da sluša ministra i SNS, navodi Božović.

U tome je svesrdno podržava i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji se odrekao nadležnosti koje grad Beograd ima pri izboru članova školskih odbora i pokazao da mu je poslušnost partiji važnija od stanja u beogradskim školama, smatra Božović.

To, uz masovna otpuštanja nastavnika, učitelja i profesora širom Srbije pokazuje jasnu nameru da oni koji obrazuju našu decu treba da se ponize do kraja, da se prikažu kao najveći trošak u Srbiji, zaključio je Božović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari