DS: Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije isključuje sve članove koji su protiv Vučića 1Foto: EPA-EFE/SZILARD KOSZTICSAK HUNGARY OUT

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) isključuje sve njene članove koji otvoreno ne podržavaju vlast predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kako se navodi u saopštenju, nekoliko nastavnika koji su kritikovali vlast isključeno je iz tog sindikata, a protiv ostalih „nepodobnih se pokreću postupci“.

Iz DS-a su ocenili da sindikat povremeno upućuje „blagu“ kritiku prema Ministarstvu prosvete „kako bi opravdao postojanje“, kao i da se svi protesti koje taj USPRS organizuje, „pokreću sa ciljem da se na njima pojavi mali broj nastavnika, čime su osuđeni na propast“.

Član resornog odbora za obrazovanje DS Aca Jovan Krstić naveo je u saopštenju da je on bio jedan od osnivača tog USPRS-a, ali da se isčlanio iz njega kada se taj sindikat „stavio u službu Srpske napredne stranke“.

„Veliki broj mojih kolega ipak je nastavio sindikalnu borbu i gotovo svakodnevno me obaveštavaju kakve pritiske trpe zbog svojih opozicionih stavova“, rekao je Krstić.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “DS: Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije isključuje sve članove koji su protiv Vučića”

  1. Član sam tog sindikata, ali sam rešila da se iščlanim, UPRS je postao gori od SNS, pošteni sindikalci koji se zaista bore očigledno nisu više poželjni u tom sindikatu, za sam vrh sindikata poželjne su samo pare od članarina koje nemilice troše. Tužna sam jer je Unija nekad bila sindikat za ponos, danas je samo jedna privatizovana organizacija koja izbacuje iz sindikata sve članove koji drugačije razmišljaju.

  2. Navodno pošteni sindikalci koji se zaista bore samo nije jasno za čega očigledno nisu više poželjni u tom sindikatu, za sam vrh sindikata poželjne su samo pare od članarina koje nemilice troše.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.