Dubravka Stojanović: Britki tumač stvarnosti

Ostavite komentar


  1. Postovana, u svim zemljama ex Yu se malaze elite koje su rat htele i zapocele ( HDZ, Izetbegivoceva SDA itd). Hrabrost je govoriti o ekonomiji zemlje, o rasparcavanju i obespravljenju naseg naroda na teritoriji ex Yu gde nema prava na jezik i nacionalnu priladnost a pricati i izmisljati lazi za koje se dobiju pare nije hrabrost vec onteletualna prostitucija. No od nekoga ko je do titula dosao preko veze drugo nista me mozemo ni ocekivati.

    1. Ne možeš da čistiš ispred tuđeg praga, dok ne počistiš prvo svoj.

    2. „neko ko je do titula dosao preko veze“ – Vi ljiljana baš nemate pojma o čemu pišete!

  2. PS: Zanimljivo je kako pricu o srpskim zrtvama naziva motorom nacionalizma dok pricu o bosnjackim i hrvatskim zrtvama non stop.potencira. upravo da kednostrana sleoa pravda moze vrlo lako dovesti do novog sukoba, nazalost. A sukib nikome.me treba treba samo.mir.

    1. Bravo Ljiljana!Novac je stvarni razlog njenog društvenog angažmana.

  3. Dubravka Stojanović pripada većini srpskih istoričara koji pošteno i profesionalno rade svoj posao. Možda je šarmantnia i drabrija od mnogih, ali nije jedina. Problem je što iz grupe poštenih, kada su osetljive teme u pitanju, nikada nikoga ne zovi na TV, pa mi istoriju učimo od istoričara sklonih neistinama, tipa Dimitrijević, Nikolić, Antić, Cvetković, Pavlović, Dimić … Zamislite istoričara (Predrag Marković) koji kaže da je general Mihaiović bio antifašista i da nije izvršio kolaboraciju niti je činio zločine. Malo je „umotala“ ali evo šta ona misli o ovih 5% koje pominjem. Citat: „Poslednjih 30 godina u našoj istoriografiji nije prikazan javnosti nijedan jedini novi dokument iz vremena ww2, a grupa naših istoričara piše potpuno novu istoriju“ – ja dodajem četničku.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.