Dumanović oslobođen krivice po tužbi Gašića 1Milan Dumanović Foto: Jelena Diković

Pokret Oslobođenje saopštio je da je sud presudio u korist Milana Dumanovića, osnivača pokreta Oslobođenje, po prijavi koju je protiv njega podneo direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić.

Posle iznošenja završne reči sudija Trećeg osnovnog suda izrekao je presudu da se Dumanović oslobađa optužbi po privatnoj krivičnoj prijavi direktora Bezbednosno informativne agencije Bratislava Gašića, kao i da je gospodin Bratislav Gašić dužan da isplati sudske troškove, navodi se u saopštenju.

„Zadovoljan sam ishodom današnje presude. Ova presuda je dokaz da u kriminalizovanom sudstvu od strane izvršne vlasti Srpske napredne stranke, postoje časne i poštene sudije, koje ne žele da učestvuju u progonu poštenih ljudi. Bezbednosno informativna agencija bi trebalo da bude institucija koja se brine o bezbednosti naše zemlje i svih njenih građana. Pored svega moralno bi bilo da sadašnji direktor BIA Gašić podnese ostavku“, saopštio je Milan Dumanović u pisanoj izjavi za medije.

Gašić je protiv Dumanovića podneo krivičnu prijavu za izazivanje panike i nereda, jer je u emisiji Utisak nedelje rekao da „SNS i BIA dele novac od droge“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari