„Relativizuje nasilje nad ženama, zamenjuje teze“: Dušica Sremčević, govornica sa protesta, razočarana Vučićevim obraćanjem na Pinku

Ostavite komentar


  1. Trulež ovog društva vec 30 godina je tužilaštvo i sudstvo
    Samo da oni rade svoj posao 70% pojava u ovom društvu bi bilo bolje
    Samo da pođemo od nečinjenja tužilaštva i zatvaranja očiju pred onim što im se naredi, ili selektivnom reagovanju
    A posle o sudijama bolje da ne govorimo
    Šuruju sa advokatima, optuženima
    Pa dokle cemo posle svake tragedije slušati uvode koji od reči do reči ovako glase: od ranije poznat policiji i tužilaštvu
    Po čemu poznat, pa šta ste radili, puštali ga svakog puta dok ne napravi masakr
    Ok je da ubije ili rani 1-2, treba da pobije 20 ljudi da oni reaguju

  2. Dušica Starčević iz Kraljeva i Branislava Tatić iz Bačke Palanke su juče pokazale šta znači hrabra žena. Potresno je što su ovako morale da dokazuju svoju hrabrost.

  3. Dušica Sremčevic iz Kraljeva i Branislava Tatić iz Bačke Palanke su juče pokazale koliko žene mogu da budu hrabre kad zakon ne štiti slabije.

  4. Samo psihopata moze da prebacuje devojci sto se udala za psihopatu, razume ga. A ono u Backoj palanci nije komandna odgovornost, osim ako je se definicija nije promenila To je klasican primer objektivne odgovornosti za necinjenje. A bas sam blaga u kvalifikaciji. Pa zvali su 27 puta. Moglo bi se reci da ima i subjektivne.

  5. On najviše brine o Tominoj i Aninoj vili da im je udobno i da ga slušsju ili ne očešu ,osujete u namerama da traje i bude svaki dan na tv,kad li je u stanu?

  6. Žena sam i pogađa me sve ovo što čujem i pročitam o nasilju nad ženama. Ovo je problem koji decenijama traje. Nije ovo od juče

  7. Opozicija, kad dodje na vlast, uvesce dozivotni zatvor za sve koji prete zenama. Za one koji tuku smrtna kazna.

Ostavite komentar


Društvo

"Ja radio, ja gradio, ja žrtva": Kako izgleda jedno obraćanje Aleksandra Vučića? 8

„Ja radio, ja gradio, ja žrtva“: Kako izgleda jedno obraćanje Aleksandra Vučića?

Desetine i stotine obraćanja. Među njima, rekli su mediji, bilo je i „istorijskih”, „udarnih”, onih koje „cela Srbija čeka”. Posle tih obraćanja najčešće nema vesti, nema ni mnogo činjenica, ali jedno bude sigurno - predsednik Srbije je „zagrmeo”. A „grmljavina” se sa tabloidnog, na sve druge jezike prevodi kao niz stavova koji su predstavljeni kao jedina i nepobitna istina, niz spinova koji su tu samo da bi učvrstili imidž požrtvovanog i sposobnog, lidera koji je garant opstanka države i društva. Istinomer je počeo da broji sve te „grmljavine” iz predsedništva, s kablovskih ili televizija s nacionalnom pokrivenošću, uključenja iz Pariza, Brisela, Njujorka. I obrazac postoji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.