Dva miliona dinara za dva hrama u Užicu 1Crkva Svetog Đorđa, Užice, Trg Svetog Save Foto: N.Kovačević

Gradsko veće Užica je odučilo da Srpskoj pravoslavoj crkvi iz budžeta isplati dotaciju od dva miliona dinara za ovogodišnje programe izgradnje, održavanje i obnovu njenih objekata u gradu.

U rešenju Gradskog veća je navedeno da je usvojen predlog komisije za dodelu sredstava crkvama i tradicionalnim verskim zajednicama, te da je novac za to, kao dotacija verskim zajednicama, obezbeđen Odlukom o budžetu grada za 2021. godinu.

Za objekat za prodaju i paljenje sveća i drugu fazu gradnje zvonika novog  hrama Pokrova Presvete Bogorodice u naselju Krčagovo je izdvojeno 1.050.000 dinara. Ostatak iznosa od 950.000 dinara je dotacija za postavljanje mermera na pod i trem hrama Sabora srpskih svetitelja, koji se gradi u naselju Bela Zemlja.

Ta sredstva su dodeljena na drugom konkursu koji je bio rapisan u oktobru ove godine, uz uslov da se novac dodeljuje za programe koji će se realizovati najkasnije do 31.decembra ove godine.

Na prvom konkursu, koji je bio raspisan u maju, pravoslavnim hramovima u gradu je isplaćena dotacija u iznosu od tri miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari