Dva miliona za uklanjanje korova na groblju

Tender JKP Gorice iz Niša dobila privatna firma iz Obrenovca

Ostavite komentar


  1. Od tog preduzeća građani Niša imali su samo štetu, nikada nikakvu korist. Odžavanje niških grobalja treba da radi JKP“Medijana“, a za te poslove i ostale poslove koje obavlja treba da zaposli optimalan broj radnika, kao i da im obezbedi adektvatna sredstva za rad. Istovremeno treba optimizovati kancelarijske službenike i zahvaliti se višku, bez sentimentalnosti novinara prema partijskoj knjižici, jer je većina administrativaca bila višak, zahvaljujući roditeljskim i stranačkim vezama, u vreme zbrinjavanja.
    Zakon o javnim nabavkama je jasan, javna komunalna preduzeća grad osniva za bavljenje poverenom im delatnošću i poslove dobijaju direktnom pogodbom, to su poslovi koji ne idu na tender. Ako direktorka ne poseduje kapacitet za upravljanjem javnim preduzećem treba da podnese ostavku, a ne da uvodi neko privatno Obrenovačko preduzeće u posao. Ko još može da poveruje da nije bilo štelovanja, pa obrenovčani mogu platiti smeštaj, hranu, zaradu zaposlenima i ponuditi nižu cenu usluge od bilo koje firme iz Niša ili sa juga? Koliko aneksa ugovora je već sada spremno? Koliko će još nišlije koštati Gorica koju je nesopsobni DSov radonačelnik formirao da bi alave PUPSovce zadovoljio?
    Gradu Nišu JKP Gorica ne treba, imamo JKP“Medijanu“ koja treba da preuzme radnike, a administracija Gorice treba da završi na spisku NSZ do pronalaženja novog poslodavca.
    Gradonačelnica Niša već sada ima priliku da pokaže da joj je stalo do grada, do stvaranja profitabilnih komunalnih preduzeća, koja će svoj posao obavljati profesionalno, bez gubitaka, a da će novčanike nišlija rasteretiti time što će se zahvaliti na saradnji nepotrebnim administrativcima, počevši od direktorke Gorice, pa na dalje.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.