Dva pokušaja krijumčarenja elektromaterijala na Horgošu 1Foto: BETAPHOTO/UPRAVA CARINA/MO (arhiva)

Carinici su na prelazu Horgoš u dva slučaja sprečili pokušaj krijumčarenja elektromaterijala i pumpi za vodu, čija je vrednost procenjena na gotovo 40.000 evra, saopštila je danas Uprava carina.

Prvi prekršaj otkriven je u ponedeljak kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen kombi aleksinačkih registarskih oznaka sa prikolicom, na kojoj je bio natovaren neregistrovan, polovan automobil „ford fiesta“.

Njegov jedini putnik, 38-godišnji državljanin Srbije, prijavio je za carinjenje polovni automobil i nešto upotrebljavanih stvari za domaćinstvo.

Prilikom pregleda tovarnog dela kombija carinici su pronašli i preko 400 raznih delova i opreme za trafostanice, čija je vrednost procenjena na oko 30.000 evra.

Zajedno sa elektroopremom, čija vrednost premašuje trećinu vrednosti vozila, do okončanja prekršajnog postupka pred sudom, biće zadržan i kombi vredan oko 7.000 evra.

U drugom slučaju, koji se na istom prelazu dogodio nekoliko sati kasnije, radi detaljne kontrole zaustavljen je kombi nemačkih registarskih oznaka, kojim je putovao bračni par iz Valjeva.

Tokom pregleda, pored ličnih stvari u tovarnom delu kombija pronađene su i četiri nove pumpe za vodu „Kessel“‘, čija je vrednost procenjena na oko 8.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari