Dve godine bez epiloga paljenja kuće vojnom sindikalcu Sloge 1Foto: sloga.org.rs

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ podsećaju javnost da je na današnji dan tačno pre dve godine izgorela kuća – bungalov Dejana Pavlovića, starijeg vodnika prve klase i predsednika sindikata Sloga zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Kako ističu, na žalost, ni posle dve godine od požara istraga se nije makla odakle je počela, i nema epiloga i odgovora na pitanje – kako je došlo do požara, ko je zapalio kuću i da li je to bio pokušaj njegove fizičke likvidacije jer je u trenutku požara spavao u kući?

„Ovim se još više cementira naša sumnja da je paljenje bilo politički motivisano zbog njegovog oštrog sindikalnog delovanja i kritike loših poteza čelnika u Vojsci Srbije, posebno lošeg materijalnog i profesionalnog položaja pripadnika svih rodova vojske, osim generala koji nezasluženo imaju sve moguće privilegije u odnosu na obične vojnike. Zato, povodom ovog poručujemo svima koji i dalje zataškavaju ovaj slučaj da ćemo se kao sindikat uvek zalagati za slobodu govora i za nju se nećemo boriti ćutanjem. I to u trenutku kada predsedik Srbije Aleksandar Vučić najavljuje da će predložiti uvodjenje obaveznog vojnog roka od 90 dana, što nikako ne doprinosi poverenju u instituciju Vojske. Iskreno se nadamo i verujemo da će se jednog dana po povratku institicija u okrilje pravne države nastaviti i istraga i otkriti motiv i počinioci“, ističe Sloga u saopštenju.

Sloga podseća da je 10. maja 2020. godine, oko 1.45 sati ujutro, planuo bungalov u kome je živeo kao vojni zakupac u beogradskom naselju Surčin. U trenutku požara Pavlović je bio sam u kući, a od sigurne smrti spasili su ga njegovi psi koji su ga lavežom probudili.

Dejan Pavlović i dalje radi u Vojsci Srbije i stanuje u selu Darosava kod Aranđelovca kod roditelja, putuje svakodnevno na posao u Beograd, a iako ima 30 godina staža u Vojsci još uvek nema rešeno stambeno pitanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari