Dve osobe uhapšene zbog podvođenja devojaka, raspisana potraga za dva muškarca za koja se sumnja da su sinovi Petra Panića 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Policija je po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu uhapsila dve osobe, a za još dve raspisala potragu zbog sumnje da su izvršili krivično delo Posredovanje u vršenju prostitucije.

Kako se navodi u saopštenju tužilaštva, uhapšeni su V. S. i S. L. za koje postoji osnovana sumnja da su zajedno sa braćom U. P. i M. P. počinili ovo delo.

Braća U. P. i M. P. su nekoliko časova pre hapšenja napustila teritoriju Srbije, a kako je više medija prenelo u pitanju su sinovi Petra Panića Pane, bivšeg telohranitelja lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, za koga se pisalo da je u kumovskim odnosima sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kako se navodi u saopštenju, osumnjičenima se stavlja na teret da su na teritoriji Zemuna i Savskog venca navodili, podsticali i organizovali predaju oštećenih ženskih lica drugim licima radi prostitucije tako što su na različitim internet stranicama objavili oglas sadržine da mlade i zgodne maserke pružaju usluge senzualne masaže za muškarce po ceni od 3.500 dinara do 10.000 dinara.

“Osumnjični V.S. je napravio nalog na društvenoj mreži Instagram, koji je bio javan i na kojem je postavio oglas da zbog povećanog obima posla nudi posao maserke, navodeći da je dnevna zarada 100 evra, a takođe je napravio i internet sajt preko kojeg je nudio usluge tantričke masaže. Cene seksualnih usluga su odredili osumnjičeni kojima su oštećene odvajale od 50 odsto do 70 odsto zarade, a ostatak zadržavale za sebe. Procenat novca koji je pripadao osumnjičenima su ostavljale u kafiću u Beogradu na vodi ili su po novac na adrese u Zemunu dolazili osumnjičeni i njima bliska lica”, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari