Dveri o crkvi kod Štranda: Stanovnici Limana da prihvate malu žrtvu zelene površine 1foto: 021.rs

Novosadski odbor Dveri zatražio je od vlasti da se pronađe napadač na sveštenika Srpske pravoslavne crkve i da se adekvatno kazno.

Kako navode u saopštenju, napad na sveštenika Eparhije bačke Srpske Pravoslavne Crkve pre dva dana dokaz je kolika ostrašćenost može da bude izazvana neodmerenim izjavama onih koji imaju odgovornost i kao političke stranke i kao vlast, prenosi portal 021.rs.

„Tražimo od vlasti da se počinilac napada na sveštenika SPC nađe i adekvatno kazni. Takođe, pozivamo građane i stanovnike Limana da, bez obzira na njihova ideološka uverenja, pokušaju da gradnju pravoslavne crkve, na samo 50-ak metara od strašnog genocidnog zločina na Štrandu, prihvate kao minimalan dug, pijetet i malu žrtvu zelene površine, ka hiljadama onih koji su u ta tri dana januara 1942. godine nestali pod ledenim talasima Dunava“, navodi se u saopštenju Dveri.
Dveri u svom saopštenju odlaze daleko, pa poručuju da je Srpska pravoslavna crkva u južnoj Bačkoj i Novom Sadu pretrpela „stradanje od komunističkog režima veliko skoro kao i od mađarskih fašista, koji su 1942. godine, u vreme zloglasne Racije, ubijali po južnoj Bačkoj i Novom Sadu“.

„Episkop bački Irinej Ćirić, koji je nedavno proglašen za sveca, a koji je prebijen od SKOJ-evaca neposredno posle oslobođenja i preminuo od posledica njihovog iživljavanja, dokaz je koliko ideološka mržnja može da nanese zla srpskom narodu. Zar su Novom Sadu potrebne nove žrtve mržnje i verske netolerancije, kao pre 70-ak godina?“, navodi se u saopštenju Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari