Dveri: Usvajanje GUP je samo farsa za ono što je SNS već unapred dogovorio sa investitorima 1Foto: Logo

Ako gradonačelnik Miloš Vučević nije ponosan što je Generalni urbanistički plan postao nacionalna tema, onda je trebao pre toga da razgovara sa građanima Novog Sada i da pokuša da ga kao Novosađanin pogleda iz te perspektive, a ne samo kao sledbenik Srpske napredne stranke, saopštili su iz novosadskog odbora Dveri.

„Naravno, jasno je da će sutrašnja sednica oko usvajanja GUP već imati unapred poznat ishod, jer imate apsolutnu većinu u Skupštini grada, ali degutantno je što se sad pozivate na struku. Struka je očigledno davno nestala pod naletom stranačkih i nestručnih poslušnika.
Novi Sad su arhitektonski počele da unazađuju stranke pre dolaska SNS-a na vlast, ali je dolaskom SNS „srpska Atina“ pretvorena u vlasništvo investitora sa kojima SNS ima odlične privatne odnose“, kažu iz Dveri.

Grad, kako dodaju, naravno mora da se razvija i gradi, koristeći sve benefite modernog načina života, ali i poštujući kulturno-istorijsko, arhitektonsko i ekološko nasleđe.

Dveri se apsolutno protive ovakvom GUP-u, načinu njegovog donošenja, neuzimanju u obzir mišljenja građana koji pune budžet grada i apsolutnom podilaženju željama investitora.

„Možda još nećete graditi „Novi Sad na vodi“, kako ste izjavili, ali ovim GUP-om ste napravili otvoren prolaz za investitore i potpunu betonizaciju grada, što je dovoljan razlog da vam ništa ne verujemo. Vlast u Novom Sadu je pokazala da je jedina istina da će gradnje biti sve više, da će zelenila biti sve manje, da će zagušenja u saobraćaju biti sve veća, a život u gradu sve teži!“, nastavljaju iz ove partije.

Dveri Novi Sad kažu da podržavaju sve građanske proteste u Novom Sadu koji se suprotstavljaju takvom GUP-u.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari