Dvojica starijih Užičana uhapšena, zbog pokušaja švercovanja marihuane i duvana 1Foto: PU Užice

Užičani M. R. (73) i R. U. (68) uhapšeni su na Zlatiboru jer je policija, u automobilu kojim su se prevozili, pronašla oko 5,2 kilograma materije za koju se sumnja da je marihuana i oko 50 kilograma duvana.

Užička policija je, navodi se u saopštenju, kod benzinske pumpe na Zlatiboru, u „dačiji logan“, kojom je upravljao M. M., pronašla 13 paketa sa oko 5,2 kilograma materije za koju se sumnja da je marihuana, dok se R. U. sumnjiči da je ovu materiju nabavio, a potom organizovao transport“.

Osim toga, tokom pretresa stana M. M. nađena je „manja količina tableta sa liste psihoaktivnih supstanci, oko 28 kilograma rezanog duvana, 364 ručno pravljene cigarete, kao i vagica za precizno merenje i električni uređaj za punjenje cigareta.

U stanu R. U., policija je pronašla „četiri kese sa oko 20 kilograma rezanog duvana, 59 falsifikovanih praznih paklica „bonda“ i više od 3.000 odštampanog materijala za pravljenje paklica ovog brenda cigareta, kao i 282 filsifikovane akcizne markice“.

Oni se sumnjiče da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Obojici je određeno zadržavanje do 48 sati i, uz krivičnu prijavu, biće privedeni nadležnom tužilaštvu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari