Dvostruki aršini prosvetne inspekcije

Deo zaposlenih na Filološkom fakultetu tvrdi da je mešanjem Ministarstva prosvete u izbor dekana narušena autonomija univerziteta

Ostavite komentar


  1. Ovo je klasični kabadahiluk ( nasilje, surovost) od strane Ministarstva. Oni hoće na silu, protivno većini da ustoliče svog kandidata ( Milinkovićku); a razlog je jednostavan – ruka na kasi fakulteta ( već decenija iz te kase se grabi za potrebe partija). Ali ova podla i bestidna igra Ministarstva lupi će se i studentima o glavu: jer proces koji Ministrastvo zagovara trajao bi toliko dugo da postoji velika opasnost da se ugrozi proces akreditacije – fakultet može doći u problem da ostane bez akreditacije, što im je izgleda i cilj.

      1. Ministarstvo ne bira dekana, vec samo sugerishe da se prvo donese novi Statut.
        I da se po njemu bira dekan.
        To im je trazeno i proslog decembra.
        Ali, ta manjinska grupa bi da se dochepa fotelja – prechicom.

  2. Izgleda da Ministarstvo hvata zalet u bahacenju i kontroli svega. Do sada im nije dovoljno sto direktorima naredili da zahtevaju od profesora dobrovoljno spremanje predavanja, angazovanje da dele penzionerima pakete za vreme policijskog,…

  3. Ne razumem čemu ovolika buka? Poništene su kandidature za oba kandidata a ne samo za prof. Draškić. Po sticanju uslova neka se opet kandiduje ko god želi ( Iva, Snežana ili neko treći)

    1. Ministarstvo ih godinu dana moli da donesu Statut, pa da izaberu dekana. A oni ne haju. Hoce po starom Statutu da biraju. Dobro je sto je neko toj Ivinoj ekipi konacno stavio „soli na rep“.
      Primaju plate od po 200.000, a ne rade nista. Sramota.

      1. Jao navrzmali se partijski botovi. Cim je ovoliko brige za raspale i unistene fakultete mora da je sve u clanku valjano. Bravo Rade Rade Bravo sns sps. Samo vam klecanje pred Seseljem fali. Koja god da je tema odmah vas covek namirise. Ajte Rade i Bravo na stranicu Informera, uzivajte tamo. Ziveli!

        1. S obzirom na Vas način pisanja i obraćanja bolje pročitajte neku knjigu nego što čitate Informer. Za razliku od Vas ja sam nastavni kadar ove ustanove. Živeli!

      2. Draga koleginice/kolega
        pa ko to od nas prima platu od 200 000? Ja niti primam, niti znam nekog ko prima. Da niste od Markovićkinih saradnika s tolikom platom? Mada… niste baš prva liga saradnika jer su ti primali po 500 000…

        1. Ovo mora da je pisala prof. Iva. Molimo da obelodani primanja na BK i Filoloskom. Jer na BK ima veci fond nastave. Tamo drzi 4 predmeta, a ustanova konkurent.
          2 x 160.000. Otprilike.
          Neki iz te ekipe ne znaju gde udaraju od tezgi. Zato me mogu da glasaju na NN vecima.

          1. Apsolutno se slažem! I da se objavi SA IMENIMA ona lista enormnih honorara koji su deljeni iz viška sredstava Ministarstva.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.