Dželjaj Svečlja: Gradonačelnici Zvečana, Zubinog Potoka i Leposavića ušli u svoje kancelarije 1Foto: printscreen / N1

Gradonačelnici Zvečana, Zubinog Potoka i Leposavića ušli su u svoje kancelarije u opštinskim zgradama, objavio je danas na Tviteru ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjaj Svečlja i naveo da će oni sada nastaviti da obavljaju svoj posao.

Čestitam kosovskoj policiji na profesionalizmu u zaštiti institucija, vladavine prava i demokratije od grupa organizovanog kriminala, rekao je Svečlja.

„Pozivam sve da ne padaju na manipulacije tih grupa koje žele haos i suspenziju vladavine prava“, naglasio je Svečlja, koji je poručio da institucije Kosova nastavljaju da budu otvorene i na usluzi svim građanima.

Više desetina pripadnika specijalne policije Kosova je ranije danas stiglo džipovima do zgrada lokalnih samouprava u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu.

Kosovska policija intervenisala je bacajući suzavac i šok bombe građane na severu Kosova u Leposaviću i Zvečanu, koji su se okupili kako ne bi dozvolili da novi gradonačelnici opština, izabrani na izborima koje su bojkotovali Srbi, uđu u zgrade lokalne uprave.

Sve vesti u vezi sa tenzijama na Kosovu pratite u Danasovom BLOGU

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari