Džihan Abazović za N1: Premijerkina partnerka radi za nas, ne otvaramo bolnicu u BIGZ-u 1Foto: Printscreen/N1

Mediji su ovih dana spekulisali da li brat crnogorskog premijera i partnerka srpske premijerke postaju suvlasnici klinike koja će biti otvorena u zgradi nekadašnjeg BIGZ-a. S tim u vezi, doktor Džihan Abazović kazao je za N1 da sa premijerkinom partnerkom ima saradnju, ali da ne planiraju otvaranje nove bolnice.

Abazović je naglasio da takav potez nije čak ni u planu.

„Ja zaista mislim da je to izmišljotina koja ima za cilj… ne znam ni ja šta da postigne. BIGZ nije u planu ni u skorijoj, ni u daljoj budućnosti, niti u bilo kakvom obliku našeg razmišljanja trenutno“, rekao je dr Abazović.

Ipak, svet jeste mali, pa je takav kakav je povezao doktora Abazovića i doktorku Đurđić, specijalistkinju radiologije. Ne prave novu kliniku, ali u već postojećoj zajedno rade, saznaje N1.

„Ne znam ni bračni, ni bilo koji drugi status svakog zaposlenog kod nas, ona je šef radiologije opšte bolnice BioCel“, otkrio je brat crnogorskog premijera.

Na pitanje N1 da je njen status znao, dr Abazović odgovara da jeste, ali da je to nije preporučilo za posao.

„Ali s obzirom na to da Milicu poznajem od 2000. ili 2001. godine, sigurno status nije bilo nešto što je na bilo koji način uticalo na našu odluku da ona postane član našeg tima“, istakao je Džihan Abazović.

U timu su, pored dr Abazovića, još nekoliko lekara i vode se kao manjinski vlasnici. Najveći udeo od 75 odsto ima Ebsifolia Limited registrovana na Kipru, dok 15 odsto udela imaju robne kuće Beograd koje su, kaže Abazović, njihov finansijer. One, a ne predsednik Vučić.

„Vrlo sam ponosan na svoga brata i žao mi je što ga uvlačimo u političku igru. Moj brat je, a to može svako jednim klikom da pronađe, vrhunski stručnjak iz genetike“, rekao je za HRT u februaru ove godine crnogorski premijer Dritan Abazović.

Toliko dobar da mu je srpski predsednik poklonio kliniku, bilo je pitanje novinara HRT-a.

„Toliko dobar da mu je on poklonio kliniku. Oni su tri lekara koji otvaraju vanserijsku kliniku, neviđenu na ovim prostorima“, objasnio je tada Dritan Abazović.

Tvrdio je tada crnogorski premijer da je sarkastično pitanje zahtevalo sarkastičan odgovor. Njegov rođeni, stariji brat, pak, odgovara šalom.

„Ovde su iz N1 televizije. Došli su da vide šta ko mi je šta ovde poklonio“, rekao je dr Abazović predstavljajući našu ekipu svojim kolegama.

„Kad se to pojavilo u novinama, to je glavna tema naših internih šala. Naravno, u tome nema ni jednog promila istine. Naprotiv, meni je to na ličnoj razini na nivou uvrede“, istakao je dr Abazović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari